Het ziet er mooi paars uit maar als je op de legenda kijkt zie je dat het om 1 of 2 centimeter sneeuwdek gaat behalve in België en Brabant waar meer gaat vallen. Toch is het leuk hoe negatief wordt gereageerd als je al een paar dagen sneeuw voorspelt hier en dat die gewoon ook gaat komen. Als hij niet kwam was het ook niet erg want weervoorspellen is nu eenmaal niet te doen. Maar het ziet er dus naar uit dat ik gelijk krijg en dat er zaterdag, zondag en maandag hier en daar sneeuw en natte sneeuw zal zijn in de Benelux. Het KNMI is intussen ook om.

Kijk het is dus net als de vorige keer: lokaal mooie witte plaatjes, elders een teleurstelling… hangt ook van de precieze timing af in verband met de temperatuur die ’s nachts en ’s ochtends gunstiger is. Daarna spoelen alle winterdromen sowieso voor enkele dagen minimaal weg…. dus het mag gewoon niet ongemerkt passeren.

Ook niet ongemerkt passeren mag de sneeuw in Nieuw-Zeeland. Toch wel bijzonder bij hen hartje zomer. Kijk ook deze foto:

Lekker zeg!Ja dit is de berekening voor de temperatuurafwijking ten opzichte van normaal voor eind januari. Het blauw overheerst behoorlijk. Spannend wat de grafiek van Roy Spencer dan weer gaat doen.

Ook bijzonder de sneeuw op Mauna Loa op Hawaiï. Dat is nog net noordelijk halfrond dat wel.

Maf hoor: sneeuw op een tropisch eiland. Over naar dit minder leuke bericht.

Bizar gruwelijk is tenslotte deze lawine afgelopen woensdag in het Zillertal. Moet je die vorm van die berg zien? Het steilste stuk onderaan. Heb je geen erg in als je boven aan het boarden bent.

Een 15 jarige snowboarder raakte diep bedolven en werd pas na een half uur door passanten met lawineuitrusting uitgegraven en gereanimeerd. Hij overleed in het ziekenhuis van Innsbruck. R.I.P.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Donaties blijven verder welkom om dit plekje op internet open te houden!

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Jeroen · 22 januari 2021 op 12:05

Vreselijk als je zo aan je eind moet komen en zo lang nog voor je hebt.

  Kirsten_dl · 22 januari 2021 op 16:20

  Gelukkig was ie niet één van de miljoenen cojona doden die wij inmiddels tellen, dat wel.

   Wolfie · 22 januari 2021 op 20:13

   Kirsten, met deze opmerking heb je jezelf wel overtroffen…. het kon blijkbaar nog lager…

    Kirsten_dl · 23 januari 2021 op 01:44

    Waarvoor dank !
    Leuk wanneer je mensen tot een reactie kan aanzetten. 🙂

Kirsten_dl · 22 januari 2021 op 16:23

Mooi om zien, sneeuw op plaatsen waar het eigenlijk ‘ niet hoort ‘ op momenten dat het ook eigenlijk ‘ niet hoort ‘.
Het weer doet wat het wil, daar verandert geen mens ook maar iets. 🙂
Overmorgen nog een ritje heen en terug Ardennen, hopelijk met een mooi laagje vers poeder.

Dennis · 22 januari 2021 op 16:38

Tjongejonge zeg…….. Ik dacht toch nog eens even kijken hier op WSWM, waar het vroeger prachtig weer was. Ongekend en treurig om deze simpel in elkaar gezette analyses te lezen. Een plaatje en 2 regels tekst en nog snel even in alle haast een plaatje en 2 regels tekst. En om dit je lezers voor te schotelen en wetende dat jij (Hajo) ontzettend hoog geschoold bent in deze materie.
En dan kunnen de vaste reageerders wel zeggen: “Dan rot je toch op”.
Ik moest dit gewoon even ventileren omdat ik weet waar Hajo toe in staat is. Om te boeien, leers aan de lippen te krijgen. Nu is het een raamwerk om lezers naar zijn bitcoin nieuws te laten verschuiven?

dan las ik gister een reactie over wat er dan geschreven moet worden omdat er niets gebeurd. Hoe is het dan mogelijk dat bij de concurrent (al kun je dat geen concurrent meer noemen want Hajo is gewoonweg overklast) Alpenweerman bijna iedere dag een goed stuk in elkaar gedraaid wordt. Schitterende analyses en ook diepgang wordt verzorgd.

Hajo reageert nergens meer op. Zet wat neer om nog wat cash bij elkaar te krijgen. Hoe kan een partner nou blij zijn met dit. En dat heb je het over grote commerciële skigebieden als Zell am see. Hoe dan!?
Ik blijf hier nu zeker weg want de vlekken in mijn nek beginnen aardig vorm te krijgen.

Het was een mooi feestje Hajo.
Het gaat je goed.

Jaap verlaan · 22 januari 2021 op 21:17

Dank Dennis goed verhaal dat is wat ik bedoelde gelukkig dat er mensen zyn die het begrypen dat met wat met minder plaatjes en een betere weer analyse we veel gelukkiger worden! De plaatjes hoe mooi ze ook zyn gaan wy als wintersport mensen niks meer aan hebben ook niet dit seizoen dus wat hebben we daar nou aan .en dat is het probleem jy zit daar wel schynbaar hajo prima dat is je gegund maar kom dan wel met de privilege dat je daar kan en mag zitten in deze tyd met een betere en vakere update en dan vooral naar Nederland /benelux toe want meer is er niet dit zeisoen !

Jaap verlaan · 22 januari 2021 op 21:30

En ja kirsten ga lekker naar de ardennen voor een beetje sneeuw en dat is nou het probleem als je had kunnen vliegen of met de auto ergens naar oosteryk had je het gedaan lekker samen klitten voor dat witte goud met alle risicos vandien als jy maar lekker je ding hebt kunnen doen. Je kan ook gewoon de fiets pakken en lekker de Nederlandse polder in gaan

  Kirsten_dl · 23 januari 2021 op 01:30

  Ach hou toch op man met je cojona onzin verhaal. Niks mis met een dagtrip Ardennen.
  Nog veel minder mis met een weekje Oostenrijk.
  Wat wel mis gaat momenteel, beperkingen van onze vrijheden onder het mom van een virus ?
  Ach komaan zeg, wel effe serieus blijven.
  Heb ik een moord gepleegd, ben ik een gevaarlijke Taliban strijder, ben ik een moordenares,
  ga ik ginds mensen van het leven ontnemen, ben ik terrorist ?!!
  Nou nee niks van dat dus en dus ook geen reden om mij niet te mogen verplaatsen.

Jeroen broekman · 23 januari 2021 op 09:43

Kijk eens ff naar de controleren van deze ochtend, die verdwijnt bijna van de kaart eind volgende week. Nieuwe ijstijd ??

Nico · 23 januari 2021 op 23:29

Joepie veel sneeuw hier in Landen ( Belgie ). Hier in de tuin toch al een dikke 5cm. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen.

  Hajo · 23 januari 2021 op 23:39

  Kan wel hoor!! Sturen naar info@ kan. Of even ergens anders uploaden en dan hier de link plaatsen.

Bart · 24 januari 2021 op 07:12

Flink gesneeuwd in noord limburg 4 cm helaas dooit het nu flink

Gesloten voor reacties.