Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Skiën, freeriden,wandelen, rodelen,... het kan allemaal in het prachtige Montafon.

In het Montafon vind je vier skigebieden met elk een eigen charme. Het familiepareltje Kristberg. Golm voor gezinnen met grotere kinderen. Gargellen voor wie ultieme sneeuwzekerheid eist. En Silvretta-Montafon als topper.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

Sneeuw netjes blijven liggen ondanks +7ºC en nu pure focus skigebieden

check ook eens

54 Reacties

 1. Wouter schreef:

  Tweede krokusweek naar Solden. Valt Solden onder de noordkant? Hopen op een verse laag wit goud!

 2. Nog 3 keer slapen en dan stappen wij in de auto richting Österreich.
  Laat de 15cm verse sneeuw maar vallen in Voralberg (am Arlberg) en een stukje Tirol. 🙂

  Maar als ’t niet zo is dan leg ik mij daarbij neer ook al zou ik het bijzonder jammer vinden
  en toch even moeten slikken.

 3. jeroen schreef:

  lijkt er op dat we dan een sneeuw rijke omgeving krijgen in zuid oost duitsland (waidring / oostenrijk)….vanaf de 25e. Gelukkig vertrekken we de 24e. Als ik de 850HPa zie dan lijkt de sneeuwgrens gewoon behoorlijk laag te zijn toch?

 4. Arjan Ischgl schreef:

  Is er ook nog weer in de 1e week van de krokusvakantie?

 5. Dennis leiden schreef:

  Wat zal het voor het sauerland brengen. Waarschijnlijk nog te ver weg om daar iets zinnigs over te zeggen. Moet eerst dit scenario nog uit gaan komen. Vertrouw de modellen allerminst na enige teleurstellingen afgelopen jaar.

 6. Skiwi schreef:

  Jawadde, GFS12 hoofdrun toch wel dramatisch slecht voor de aanloop naar en het begin van de carnavalsweek.
  Nog te ver weg en het ensemble gaat ook alle kanten uit, dus voorlopig nog niet echt zorgen om maken, maar ik vond de GFS06 en zeker GFS00 hoofdruns toch wel een stuk geestiger…

  • nils schreef:

   Het duurt nog 10 dagen voordat de vrijdag voor de krokus aanbreekt… Er gaat nog zoveel gebeuren! Straks staat er ineens helemaal geen neerslag meer op de kaarten ofzo. Vanaf zondag ga ik ergens in geloven.

   • smette schreef:

    Inderdaad nils. Ik wil het eerst een stukje dichter laten worden… ga pas naar saalbach 5 maart… het zou me niks verwonderen dat het weer op een sisser uitdraait

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Snap jullie voorzichtigheid!Maar trend in de modellen is wel gezet, nu hopen op een mooie sneeuwgrens

     • Hans schreef:

      Zo is dat @Sneeuwfanaat. De trend is zeker ingezet 5 dagen geleden. Het sneeuwmonster speelt waarschijnlijk even verstoppertje 🙂 Goed dat EC ook neigt naar een stroming uit Noord. Hopelijk gaat het snel met de kou ivm sneeuwgrens.

    • AC schreef:

     Hallo smette. Ik ook :-). Ben je daar vaker geweest? Ik ga als licht gevorderd voor het eerst. Nog aan of afraders? Tips?

   • Stefan Kaptein schreef:

    Ik herinner mij ook iets van een trend over strenge vorst die steeds weer op de kaarten stond, nog niet eens zo lang geleden, zeg maar twee weken geleden. Iets met elfstedentochten en nog meer van dat, en we weten wat er van gekomen is. Dus rustig afwachten en niet eerder euforie kraaien dan hooguit twee dagen van tevoren.

    • Hans schreef:

     Dat was een andere trend!! Nu gaat het over sneeuw (in de Alpen).
     Dat is wel wat anders hè dan vorst. 🙂

     • Eric | schreef:

      @hans letten we wel op….hoevaak is er in het verleden heel veel sneeuw voorspeld en….het liep hetzelfde af als met die zogenaamde 11steden tocht of strenge vorst…. Of een kleine storing op de harde schijf 🙂

    • Sytze schreef:

     Sommige mensen houden van n.tt. dromen en dan weer terug naar de werkelijkheid. Mogelijk wordt nu de werkelijkheid natter en kouder dan de droom…

    • Koning Winter schreef:

     Het duurt nog ruim een week voordat een en ander in de betrouwbare termijn komt maar ik heb die animatie van Hajo vanaf de 25 ste even bekeken en zie niets dan sneeuw in die Krokusweek. In dat geval komen we niet echt aan skiën toe en zal jij moeten blijven scheppen.
     Je wilt graag sneeuw en ik ook maar het moet niet teveel worden want dan krijgen we ook te maken met narigheid waaronder ongevallen op de weg en Lawines in de bergen. Als de soep niet zo heet wordt gegeten als dat ie wordt opgediend zou het wellicht ouderwets leuk en gezellig kunnen worden die tweede week. Aankomst met sneeuwval al in Duitsland, alles goed in de witte poeder en een verse laag om over te glijden. De helft van de tijd toch lekker de zon erbij tussen de sneeuwbuitjes door. Hier ga ik in ieder geval voor duimen. En als we werkelijk ingesneeuwd raken zien jullie het vanzelf wel hier op WSWM.NL

 7. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec heeft mooie laatste kaart.deze laat een depressie vanuit het noorden op de Alpen beuken met een dalende sneeuwgrens vanaf volgende week vrijdag, precies volgens verwachting

 8. Wouter schreef:

  Was toch wel erg benieuwd of het nog steeds mooi weer blijft de eerste “krokus” week vanaf de 18e net zoals Arjen al vroeg “is er ook nog weer de eerste week vd krokus ?”

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Ja hoor er is mooi weer de eerste week vd krokus met veel zon en vrijwel geen kans op neerslag.Pas vanaf vrijdag de 24ste kans op neeralag, vandaar dat het weerbericht een sprong maakt

   • Wouter schreef:

    Bedankt Ron. Had een goede toevoeging aan het bericht geweest..maar ik ben er blij mee ! Of beter gezegd “wij zitten gebakken” volgende week 🙂

 9. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Laat maar komen die sneeuw in vorarlberg. 4 maart zitten we weer in Gargellen. Gr. Marcel

 10. Marlies schreef:

  Ben benieuwd of de sneeuw zich aan twee vrijdagen houdt :-). Wij hebben al heel vaak de laatste dag sneeuw gehad, stond je als ouder eindeloos te wachten tot je kind aan de beurt was bij de wedstrijd van de skischool. Laat maar komen het witte goud.

 11. Nick (Afkoeling) schreef:

  De controle run van ec 12 heeft er alvast weer zin in in meteofictie 😉

 12. jeroenamsterdam schreef:

  Ik ben het toch oneens met je sneeuw blijft liggen statement. Het is natuurlijk lastig te jureren aangezien we niet vooraf bepaald hebben wat blijven liggen precies inhoud. Voor mij is het niet blijven liggen, omdat de open weilanden sneeuwloos waren. Er bleef wel hier en daar ijs liggen in de schaduwrijke straten. Dat zal morgen ook best overleven.

  In ieder geval wederom aangetoond dat het dauwpunt een belangrijke factor is in de winter weerberichten.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Volgens mij spreek je jezelf tegen.. je bent het er niet mee eens dat… en vervolgens geef je aan dat niet gedefinieerd is wat ‘blijven liggen’ precies inhoudt.

   Hajo heeft aangegeven dat hij denkt dat de sneeuw Valentijndag zal overleven. Natuurlijk vindt er inmiddels afsmelt plaats maar dat er gewoon nog sneeuw ligt op de plaatsen waar behoorlijk wat gevallen is verbaasde me toch wel.

   Zelfs hier in Harmelen ligt her en der nog sneeuw en dat geeft een winters gevoel.

  • Geert schreef:

   De sneeuw op de foto is inderdaad wat bevroren koek in de schaduwrijke zones. “Netjes” blijven liggen is dus wel een overstatement. Maar goed, helemaal weg is hij idd niet. Kan me wel voorstellen dat het daar afgelopen zaterdag heerlijk wakker worden was.

 13. Asten (Harmelen) schreef:

  Als er eenmaal een westelijke circulatie op de kaarten staat geef ik dat inderdaad meer kans dan dat er een mogelijk kouder weertype aan zit te komen.

  Toch moet je erg voorzichtig zijn omdat de termijn >/ 10 dagen en die hogedrukgordel bevalt me niet. De afgelopen jaren kwam er opeens zo’n ‘vinger’ van het azorenhoog over de Alpen te liggen waardoor storingen ten noorden van de Alpen langstrokken.

  Mooi dat het steeds op de kaarten staat (member 5 liet trouwens als enige in de GFS 12.00 uur run dat sneeuwmonster zien) bij het overgrote deel van de members maar pas als dat over een week nog zo is ga ik me er echt op verheugen.. we gaan het zien !

  • nils schreef:

   ooooh die gfs 18 is genieten!!! dikke poederianus al de dag voor aankomst (de 24e).
   Oké beetje hoge sneeuwgrens maar met die windrichting moet dat nog wel goedkomen lijkt mij.

 14. Ab schreef:

  Laatste decade van februari oogt steeds meer wisselvallig gezien de laatste runs. Ook GFS 00z gaat ervoor met een golvende straalstroom. En daardoor de ene na de andere vette sneeuwdump voor de Alpen Noordkant en voor de LL vooral kans op winterse buien.
  Tja de trend is gezet nu nog maar vasthouden voor wie nog op wintersport gaat met krokus en graag verlangt naar sneeuw 😉
  Tot laterrr wintervrienden

 15. Tim / hochkonig schreef:

  @ Hajo hoe zit het ook alweer met sublimatie versus smelt? Gaat sublimatie dus langzamer dan smelt bij lage dauwtwmperatuten ?

 16. jako schreef:

  Een ieder van harte sneeuw en pret gegund na de 24/25e. Voor het land boven de grote rivieren begint hopelijk de pret komend weekend al. De week tot aan de pret voor zuid Nederland en Belgenland blijft wel onderbelicht. Kan voor deze week heen en terugreis sneeuwrijk worden?

  • qlubtempo schreef:

   Jako, nu ben ik geen profi weerman maar ik denk weinig tot geen sneeuw van betekenis op de heenreis, terug op tijd de berg af en zal het regen zijn op de terugweg ivm sneeuwgrens. Correct me if i’m wrong boys!

 17. Harm (Zutphen) schreef:

  Zo dan, de hoofdrun van GFS heeft er wel heel erg zin in de 2e krokus week.. :p

  Beloofd wat voor onze aankomst de 4e maart..

  null

 18. Arjan Ischgl schreef:

  Übermorgen, Freitag
  Kälter, Regen und Schnee.

  In ganz Vorarlberg bewölkt, immer wieder regnet und schneit es. Im Bregenzerwald und im Arlberggebiet sind größere Mengen möglich. Die Schneefallgrenze liegt zwischen 600 und 1000m. Auf den Bergen weht teils lebhafter Nordwestwind. Es kühlt ab, die höchsten Temperaturen liegen zwischen 2 und 7 Grad. In 2000m Höhe hat es am Nachmittag um minus 5 Grad.

  Mocht dit uitkomen dan zou dat wel heel erg lekker zijn.
  Waarschijnlijk komt het toch nog goed @kirsten_dl

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Volgende week prima wintersportweer hoor. Afkoeling vanaf komende vrijdag met sneeuw en volgende week dinsdag nog een keer. Laatste dagen van die week zonnig voordat het weer weer lijkt om te slaan met neerslag en een in eerste instantie iets hogere sneeuwgrens maar ook dat lijkt in de loop van de 2e krokusweek weer goed te komen…

   • Peter schreef:

    Lucky me, zaterdag naar Saalbach! 🙂
    @ Asten, wordt de sneeuwgrens op dinsdag ook geen probleem? Ik zie toch pas een sneeuwgrens van om en bij 1500m. Dat wordt dus zowiezo wat regen in het dal en lagere pistes…

    • Asten (Harmelen) schreef:

     @ Peter: zie nieuwe bericht Hajo:

     wellicht blijft het dinsdag droog (zo blijkt het bij nader inzien ook uit de vorige GFS hoofdrun). Wellicht beter ook..

 19. RichardLob schreef:

  tadalafil online paypal
  teva celecoxib price
  celecoxib pfizer inc
  tadalafil generico 20 mg
  imiquimod 3.75 cream price
  etoricoxib 60 mg pret
  teva celecoxib availability

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.