Nou het is gekomen… de golf koudere lucht. Maar zoals het altijd gaat komen eerdere berekeningen voor sneeuw vanaf 1500m niet uit. Dat zagen we al een tijdje. Boven 2000m in de Franse Alpen is het wit aan het worden zoals hier in Val Thorens.

En in Méribel in hetzelfde skigebied.

Verder is het vooral kijken naar mooie wolkenluchten in de Alpen. Dat kun je net zo goed vanaf je luie stoel doen.

Leogang ook nice. Snel weer eens heen voor downhill MTB!

En in het hele Alpengebied zit er ook onweer bij. Soms per toeval op de webcam gekiekt zoals hier in Wenen.

Heb er even aan gedacht om juist dit niet vliegbare weekeinde op de Rudolfshütte te gaan zitten voor live verslag van de sneeuwval. Maar die sneeuwval is er dus niet in Oostenrijk. Zelfs niet op 2300m en die gaat ook niet komen voorlopig.

Wel even grappig om naar de bouwwerkzaamheden te kijken zo. Vooral het aantal familiekamers wordt uitgebreid. Dat is toch de core business hier en niet te versmaden met kinderen tot en met 12 jaar oud. IK zal er snel eens heen gaan om live verslag te doen van het immense project op deze hoogte.

Nee het is Amsterdam geworden. Even bij m’n vriendin langs en vandaag mijn dochter vergezellen bij haar eerste springwedstrijd te paard. Morgenochtend mis ik misschien één of twee tandemvluchten maar de goede dagen zijn er pas weer vanaf woensdag en dan ben ik natuurlijk gewoon terug in Zell am See Kaprun. ZOndag kiept het dan nog een keer met een hele slechte maandag 7 september. En dan….

… duim ik voor deze….

… en niet voor deze. De bovenste kan uitgroeien naar een mooie teflonsituatie. Niks zo mooi als mooi herfstweer buiten hoogseizoen in de Alpen. Op een bepaalde manier zelfs mooier dan de Alpen in de winter. Dus heb je nog een paar dagen vrij kom me dan opzoeken en maak een tandemvlucht!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.