Nou het is gekomen… de golf koudere lucht. Maar zoals het altijd gaat komen eerdere berekeningen voor sneeuw vanaf 1500m niet uit. Dat zagen we al een tijdje. Boven 2000m in de Franse Alpen is het wit aan het worden zoals hier in Val Thorens.

En in Méribel in hetzelfde skigebied.

Verder is het vooral kijken naar mooie wolkenluchten in de Alpen. Dat kun je net zo goed vanaf je luie stoel doen.

Leogang ook nice. Snel weer eens heen voor downhill MTB!

En in het hele Alpengebied zit er ook onweer bij. Soms per toeval op de webcam gekiekt zoals hier in Wenen.

Heb er even aan gedacht om juist dit niet vliegbare weekeinde op de Rudolfshütte te gaan zitten voor live verslag van de sneeuwval. Maar die sneeuwval is er dus niet in Oostenrijk. Zelfs niet op 2300m en die gaat ook niet komen voorlopig.

Wel even grappig om naar de bouwwerkzaamheden te kijken zo. Vooral het aantal familiekamers wordt uitgebreid. Dat is toch de core business hier en niet te versmaden met kinderen tot en met 12 jaar oud. IK zal er snel eens heen gaan om live verslag te doen van het immense project op deze hoogte.

Nee het is Amsterdam geworden. Even bij m’n vriendin langs en vandaag mijn dochter vergezellen bij haar eerste springwedstrijd te paard. Morgenochtend mis ik misschien één of twee tandemvluchten maar de goede dagen zijn er pas weer vanaf woensdag en dan ben ik natuurlijk gewoon terug in Zell am See Kaprun. ZOndag kiept het dan nog een keer met een hele slechte maandag 7 september. En dan….

… duim ik voor deze….

… en niet voor deze. De bovenste kan uitgroeien naar een mooie teflonsituatie. Niks zo mooi als mooi herfstweer buiten hoogseizoen in de Alpen. Op een bepaalde manier zelfs mooier dan de Alpen in de winter. Dus heb je nog een paar dagen vrij kom me dan opzoeken en maak een tandemvlucht!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.