Chamonix wit zoals voorspeld Wintersport Sneeuw

Eergisteren schreef ik dat we afscheid gingen nemen van sneeuwhoogte 0cm. Daarbij plaatste ik een fraai zonnige herfstige webcam van Chamonix La Flégère op 1877m. Zoek vanochtend hierboven de 7 verschillen!

Lech am Arlberg Natuursneeuw Wintersport

Klil voor grotere afbeelding - sneeuwvlokken!!

En natuurlijk kijken we meteen ook in Lech. Zürs was gisteren al wit. Nu zien we ook sneeuwvlokken in Lech dat tweehonderd meter lager ligt. Bovenaan (links onder in beeld) zie je de helling al wit worden. En geloof me dat die kunstsneeuw grote waarde heeft! Door de zachte temperaturen is het opspuiten niet zo goed gegaan. Maar wat er ligt gaat minstens tot medio februari niet meer weg.

Gooi de webcams die jij ziet op de facebook wall. Ik broed nog op een manier hoe ik plaatjes die jullie daar posten in 1 album kan krijgen. Anybody? Hieronder alvast wat ik verzameld heb (sneeuwgrens 1500+ dat is duidelijk).

[fbphotos id=302382649795947]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.