Chamonix wit zoals voorspeld Wintersport Sneeuw

Eergisteren schreef ik dat we afscheid gingen nemen van sneeuwhoogte 0cm. Daarbij plaatste ik een fraai zonnige herfstige webcam van Chamonix La Flégère op 1877m. Zoek vanochtend hierboven de 7 verschillen!

Lech am Arlberg Natuursneeuw Wintersport

Klil voor grotere afbeelding - sneeuwvlokken!!

En natuurlijk kijken we meteen ook in Lech. Zürs was gisteren al wit. Nu zien we ook sneeuwvlokken in Lech dat tweehonderd meter lager ligt. Bovenaan (links onder in beeld) zie je de helling al wit worden. En geloof me dat die kunstsneeuw grote waarde heeft! Door de zachte temperaturen is het opspuiten niet zo goed gegaan. Maar wat er ligt gaat minstens tot medio februari niet meer weg.

Gooi de webcams die jij ziet op de facebook wall. Ik broed nog op een manier hoe ik plaatjes die jullie daar posten in 1 album kan krijgen. Anybody? Hieronder alvast wat ik verzameld heb (sneeuwgrens 1500+ dat is duidelijk).

[fbphotos id=302382649795947]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.