glacierpark

Ik zeg heel eerlijk dat ik vanochtend weinig inspiratie heb kunnen vinden voor een spetterend weerbericht. Het kan niet alle dagen feest zijn. Vanmiddag doe ik zeker nog een spannend bericht en vanavond een update. Tja het zijn een beetje de grauwe dagen tussen de opwinding van het doen van een BV en en wachten op de verlossing. De weerkaarten zijn gewoon “cool” momenteel. Geen grote verrassingen. Paar details. Kijken we zo naar. Hierboven een mooie collage van het Glacier Park op het Kitzsteinhorn, de gletsjer van Zell am See Kaprun . Wie van jullie vindt park skiën leuk en vermeld je leeftijd erbij haha. Ik begin: Hajo, 47.

sneeuwturkije

De Turken moeten zo langzamerhand ook aan de winterbanden. De regio tussen Antalya en Ankara kreeg een paar decimeter sneeuw te verstouwen. Net niet tot op zeeniveau voor zover ik heb kunnen vaststellen.

pluim2611

De pluim vanochtend. Winterliefhebbers balen van dat terug opveren van de pluim. Maar zie dat het “koude cluster” van gisteren er gewoon nog is. Niets aan het handje dus. Veel neerslag zit er niet op (we moeten duimen voor regen in Nederland als we sneeuw in de Alpen willen). Maar mijn BV loopt nog tot en met 16 december dus dat komt wel goed. Denken jullie al na over een creatieve humane sanctie als het niet zou lukken?

spook-armen

De zuidkantkrul wordt weer mooier op de weerkaarten. Het is weer een vierarmig spook vanochtend. Het is echt hersengymnastiek om daar de kou- en warmfronten en occlusiepunten nog in te onderscheiden. Op basis van “resultaten uit het verleden” durf ik te beweren dat het op de Balkan nog wel eens heftiger zou kunnen uitpakken dan dit. Ik zie al wat nieuwskoppen opdoemen. Vandaag staat Tsjechië er verder mooi op. De hoofdstad Praag in de winter besneeuwd…. jongens dat is ook een wintervakantie om van te dromen! Nederland en Duitsland kunnen nog steeds ook in die sneeuw komen. Dat moeten we nog afwachten ook al is het maar 5 dagen weg.

usa1b

We blijven af en toe naar Amerika kijken. Dat ze daar een soort westcirculatie krijgen had ik al genoemd. Toch is die zwakke aftakking naar het zuiden blijkbaar nog genoeg om….

usa1a

Het in de allermeeste staten te laten vriezen en in velen ook overdag. Kortom: de scherpe kantjes zijn eraf in Amerika maar ze houden voorlopig een voorsprong op ons…. snel eens naar de sneeuwberichten uit Amerikaanse skigebieden kijken en de openingsdata. Wie helpt mee in de reacties?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

59 reacties

Gesloten voor reacties.