glacierpark

Ik zeg heel eerlijk dat ik vanochtend weinig inspiratie heb kunnen vinden voor een spetterend weerbericht. Het kan niet alle dagen feest zijn. Vanmiddag doe ik zeker nog een spannend bericht en vanavond een update. Tja het zijn een beetje de grauwe dagen tussen de opwinding van het doen van een BV en en wachten op de verlossing. De weerkaarten zijn gewoon “cool” momenteel. Geen grote verrassingen. Paar details. Kijken we zo naar. Hierboven een mooie collage van het Glacier Park op het Kitzsteinhorn, de gletsjer van Zell am See Kaprun . Wie van jullie vindt park skiën leuk en vermeld je leeftijd erbij haha. Ik begin: Hajo, 47.

sneeuwturkije

De Turken moeten zo langzamerhand ook aan de winterbanden. De regio tussen Antalya en Ankara kreeg een paar decimeter sneeuw te verstouwen. Net niet tot op zeeniveau voor zover ik heb kunnen vaststellen.

pluim2611

De pluim vanochtend. Winterliefhebbers balen van dat terug opveren van de pluim. Maar zie dat het “koude cluster” van gisteren er gewoon nog is. Niets aan het handje dus. Veel neerslag zit er niet op (we moeten duimen voor regen in Nederland als we sneeuw in de Alpen willen). Maar mijn BV loopt nog tot en met 16 december dus dat komt wel goed. Denken jullie al na over een creatieve humane sanctie als het niet zou lukken?

spook-armen

De zuidkantkrul wordt weer mooier op de weerkaarten. Het is weer een vierarmig spook vanochtend. Het is echt hersengymnastiek om daar de kou- en warmfronten en occlusiepunten nog in te onderscheiden. Op basis van “resultaten uit het verleden” durf ik te beweren dat het op de Balkan nog wel eens heftiger zou kunnen uitpakken dan dit. Ik zie al wat nieuwskoppen opdoemen. Vandaag staat Tsjechië er verder mooi op. De hoofdstad Praag in de winter besneeuwd…. jongens dat is ook een wintervakantie om van te dromen! Nederland en Duitsland kunnen nog steeds ook in die sneeuw komen. Dat moeten we nog afwachten ook al is het maar 5 dagen weg.

usa1b

We blijven af en toe naar Amerika kijken. Dat ze daar een soort westcirculatie krijgen had ik al genoemd. Toch is die zwakke aftakking naar het zuiden blijkbaar nog genoeg om….

usa1a

Het in de allermeeste staten te laten vriezen en in velen ook overdag. Kortom: de scherpe kantjes zijn eraf in Amerika maar ze houden voorlopig een voorsprong op ons…. snel eens naar de sneeuwberichten uit Amerikaanse skigebieden kijken en de openingsdata. Wie helpt mee in de reacties?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

59 reacties

Gesloten voor reacties.