SAO JOAQUIM /SC 09-06-2016 METROPOLE FRIO ARVORE CONGELADA Marcando a menor temperatura do ano a cidade de São Joaquim registrou a mínima de -4.5°C durante o amanhecer gélido desta última quinta-feira (09) deixando a paisagem coberta por uma espessa camada de geada em todos os campos de baixadas do município. Na praça central um lago congelou com uma também espessa camada de gelo. Além do frio, a forte massa de ar frio proporcionou um cenário deslumbrante com o congelamento das árvores da Praça Cezário Amarante que atraiu a atenção de muitos turista. FOTO SAO JOAQUIM ON LINE

Is het niet fraai? Dikke ijspegels in Brazilië. In 42 steden is lichte tot matige vorst gemeten. In de stad Florianopolis zakte het kwik naar 2,3ºC. Zo koud was het de laatste 22 jaar niet meer geweest.

brazilie1

Deze waterval in Brazilië bevriest niet zo heel vaak! Hierrr meer statistieken.

ruslandjuni

En in Rusland sneeuwt het ook niet zo vaak in juni. Dit jaar wel!

ruslandkaart

Kijk op de kaart waar het heeft gesneeuwd. Hier meer.

ski-zuidafrika

In Zuid-Afrika is sneeuw in hun winter wel normaal natuurlijk. Maar de winter is nog niet begonnen en dit is toch al een mooie dump. Hier meer.

Schermafdruk 2016-06-14 13.27.31

Bij ons? Komt de hittegolf nog? In elk geval niet na een flink koud weekeinde. Als het kwik zaterdag of zondag de 16ºC niet haalt dat heb je al snel een top 10 koude dag te pakken sinds 1901. We gaan het zien. Na het weekeinde schieten we omhoog. Hoe ver? Hoofdrun, controlerun en gemiddelde willen er nog niet aan. Ik zet de kans op een warme fase op 40% en de kans op een hittegolf op 5%. Leuk om te volgen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

13 reacties

Gesloten voor reacties.