In Nieuw-Zeeland is het zomer momentel niet? Klopt als een bus. Maar bovenstaande foto is toch echt van 10 december jl. Gisteren dus.

Nog eentje om het af te leren. het schijnt wel vaker te gebeuren…. maar vanaf 200m? Toch een klein wondertje!

 

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

12 reacties

Paul A Club 1989 · 11 december 2020 op 22:22

Wow gaaf! Nu hier nog…:-).

Komt heus.

Paul A Club1989 · 12 december 2020 op 10:06

Helaas….de pluimen bieden geen spoortje winter.

Leer van gister, denk aan morgen, maar leef vooral vandaag is een mooie spreuk om het weekend te beginnen.

We vestigen de hoop op januari. Fijn weekend!

Aart · 12 december 2020 op 10:22

Wat ik van al die jaren met name WSWM volgen geleerd heb: in de winter is de pluim aan het eind winters, in de zomer zomers. ITTT. De modellen weten niet beter. En tuurlijk, er zal vast wel een membertje zijn die het 2 weken geleden al verwachtte…. maar welke 😉 .

carl · 12 december 2020 op 16:33

Inderdaad, al een paar jaar. steeds gaat de pluim naar winters op het einde. Elke schuift dit op. Om af en toe eens enkele koude dagen te hebben. Een echte winter met koude/sneeuw mis ik toch.

Flex · 12 december 2020 op 16:59

Waarom worden stelselmatig medicijnen t.b.v covid 19 geweigerd of zelfs verboden ? Verbaas jezelf en kijk mee in de V.S waar ivermectine word afgeraden terwijl er zeer goede resultaten mee zijn gehaald….komt er op neer dat je niet eens ziek hoeft te worden ,,maar blijkbaar willen de grote machthebbers dat wel….draait idd uiteindelijk ALLEEN om de verwachte1000den miljarden vaccinatie opbrengsten elk ander geneesmiddel komt dan even niet uit !!

https://www.youtube.com/watch?v=p-dTFoOyrdE (Nederlands vertaald)
https://www.youtube.com/watch?v=ftq6lmRlKgQ
https://www.hsgac.senate.gov/early-outpatient-treatment-an-essential-part-of-a-covid-19-solution-part-ii

  Hajo · 12 december 2020 op 18:20

  Dank! Ik ga kijken. Wat ik me realiseerde laatst is dat dit soort kritiek op big pharma best gemeengoed is. Je wordt niet weg gezet als aluhoedje. Itt dezelfde spelletjes bij politiek, media en wetenschap.

  Aart · 12 december 2020 op 23:37

  @ Flex. Thanks mate! De eerste video waar dokter Pierre Kory zijn hart uitstort: kippenvel. Doet me denken aan een min of meer identieke getuigenis van een Frontline doctor weken geleden. In de 2e video, (heb ik nog niet helemaal gezien), haalt dokter Peter McCullough vanaf 12.00 minuten hard uit naar specieke wetenschappers; “doing evil to the world”!
  Wat emeritus hoogleraar immunologie Pierre Capel maanden geleden al zei: het is een scam van ongekende omvang.

  Aart · 13 december 2020 op 00:21

  Tweede video helemaal gezien. Ben er stil van. What is going on?
  Wie is die man op 5:46 minuten die kennelijk tegen behandeling met HCQ is maar geen enkele covid patiënt heeft gezien laat staan behandeld?

  jannes · 13 december 2020 op 10:01

  Kan iemand me in een goede uiteenzetting zeggen wat precies de winst is voor de overheid en de big Pharma. Steekpenningen snap ik, maar ik neig nog enorm daar onkunde en daarbij horende goede bedoelingen. Help me out!

Flex · 13 december 2020 op 11:28

@Aart & Jannes
Valt er wat te verdienen aan een vaccin ?
https://youtu.be/TOe69Gbh6bk

Waarom wil de regering geen medicijn tegen Covid 19 ?
https://zelfzorgcovid19.nl/wil-dit-kabinet-geen-geneesmiddel-tegen-covid-19/

Ook bij de hoorzittingen hierover is duidelijk te horen dat de rechtelijke macht niet luistert en haar eigen (geheime) agenda aanhoudt ,ondanks de 1000den goede behaalde resultaten is alleen geld de drijfveer en niet de gezondheid van de mens ..
https://www.youtube.com/watch?v=ftq6lmRlKgQ

Heeft vaccinatie nog wel nut met een steeds muterende Covid 19 ?

RNA-virussen muteren aan de lopende band. Het genetische materiaal van zo’n virus is aan willekeurige veranderingen onderhevig, waardoor het virus er net iets anders uit kan gaan zien.
Het verandert als het ware iets aan zijn jas, waardoor je immuunsysteem het virus niet meer herkent. Als gevolg daarvan kun je een tweede keer besmet raken door hetzelfde virus.
Dit is niet alleen lastig voor je immuunsysteem, maar ook voor de ontwikkeling van een vaccin. We willen natuurlijk niet dat het nieuwe coronavaccin na een jaar niet meer goed werkt, omdat er te veel veranderd is aan de jas van het coronavirus. Hoe houden wetenschappers hier rekening mee?

Onderzoekers houden de genetische code van SARS-COV2 in de gaten, zodat ze op tijd aan de bel kunnen trekken als er toch iets verandert. Tot nu toe zijn er wel spontane veranderingen in de genen van het virus, maar die hebben zelden effect op het uiterlijk of het functioneren van het virus.

Wel vonden onderzoekers corona-virusdeeltjes met een verandering aan de spijkereiwitten.
Toch heeft die verandering geen invloed op de opgebouwde immuniteit en de ontwikkeling van vaccins: testen wezen uit dat de antilichamen die ons lichaam aanmaakt tegen de originele versie van het virus nog even goed werken tegen de gemuteerde variant. Het lijkt er dus op dat deze mutatie ons immuunsysteem niet fopt, of de werking van RNA-vaccins in gevaar brengt.

Stel dat er in de toekomst toch een coronavirusdeeltje opduikt dat zijn jas zo sterk heeft aangepast, dat het vaccin niet meer goed werkt. Kan het vaccin dan de prullenbak in? (JA)
En gaan wij dan weer in lockdown? Marjolein Kikkert, moleculair viroloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), gaat in op de vraag. “Als mutaties in het virus het vaccin minder effectief maken, is het relatief makkelijk om het vaccin aan te passen.
Alle RNA-vaccins maken namelijk gebruik van dezelfde techniek , waarbij het aanpassen van de code eenvoudig is.”

Ook moleculair viroloog Snijder noemt het aanpassen van het vaccin in principe eenvoudig – “Je hoeft alleen de verandering in de code voor het spijkereiwit door te voeren.” —>>Helaas moeten de oude vaccins dan wel de prullenbak in.!!
“Je kunt de oude vaccins, die nog op de plank liggen, niet aanpassen”, verduidelijkt Kikkert, “en het nieuwe vaccin moet dan wel weer in grote hoeveelheden worden geproduceerd.” Geen fluitje van een cent, zegt Snijder; eerder een fluitje van een paar miljard.
Hier word het doorlopende verdienmodel van de Pharma goed blootgelegd,, niet 1 maar meerdere injectie ’s staan ons dan te wachten…

Zijn vaccins betrouwbaar ?

De Pharma heeft het (slim) geregeld met de regering(en) dat HUN niet aansprakelijk zijn voor eventuele schade aan het menselijk lichaam er kan dus geen schadeclaim ingediend worden !!
Singapore heeft onmiddellijk het griepprik-programma stopgezet, nadat in Zuid-Korea enkele tientallen mensen zijn overleden nadat ze het vaccin toegediend hadden gekregen.
Zuid-Korea bevestigt dat inderdaad sinds zaterdag 48 mensen die ingeënt waren zijn gestorven, maar zegt geen verband te hebben gevonden tussen de overlijdens en het vaccin.(tja… haha)

In Singapore zelf zijn geen sterfgevallen die in verband worden gebracht met de griepprik. (??)
Volgens de overheid is het stopzetten van de vaccinaties dan ook uit voorzorg terwijl meer onderzoek wordt gedaan. (Ook hier weer liegen en bedriegen))
Het gaat om de vaccins SKYCellflu Quadrivalent en VaxigripTetra.
Die laatste wordt ook voor het griepseizoen 2020/21 gebruikt door het Nationaal Programma Grieppreventie (NPG) van het RIVM.
Twee andere door Singapore aangekochte vaccins worden binnenkort mogelijk wel weer uitgedeeld, aldus de autoriteiten.

In Zuid-Korea zelf wordt het vaccinatieprogramma wel voortgezet, hoewel ook daar onrust is ontstaan bij een deel van de bevolking na de sterfgevallen.
Vorige maand al moesten vijf miljoen doses van de vaccins worden vernietigd, nadat bleek dat ze niet onder de juiste omstandigheden waren opgeslagen. Minister van Volksgezondheid Park Neung-hoo erkende zondag dat vaccins soms ongewenste bijwerkingen kunnen veroorzaken (Heeft er niets met de doden te maken, maar toch? )

Bezint eer gij er aan begint ….

Flex · 14 december 2020 op 10:25

Zolang de miljoenen ‘schaapjes’ elke dag trouw het gemanipuleerde N.O.S journaal volgen (dagelijks in de top 2 qua kijkcijfers) zal er n i e t s veranderen..
Maandenlang het mondkapje wegzetten als ‘schijnveiligheid’ om uiteindelijk dan toch met een verplichting daarmee te komen ???
Media zwijgt en de schaapjes laten zich regeringstrouw de mond snoeren met een waardeloos stukje textiel ,,en niet voor 1 week maar voor vele maanden …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *