sneeuwaccummulatie de komende 5 dagen

Terwijl komende week de kou in de Lage Landen wordt weggeblazen, stuiteren de modellen heen en weer met betrekking tot de berekende sneeuw en de sneeuwvalgrens die, as we speak,  aan de zuidkant en de Franse Alpen neerdwarrelt (onder de +/- 1600 meter regen) en de komende week voor de noordkant in de kaarten staat. Helaas is de huidige sneeuwgrens nog wel wat hoog maar in de laatste berekeningen zit niet meer die hele zachte lucht die we gisteren in de kaarten van de GFS zagen. Hierboven de kaart met de accumulatie die de komende 5 dagen gaat vallen. Lekkere kleurtjes weer.

Pas vanaf eind komende week komt er een beetje swung in de kaarten. En dan met name de neerslag die naar de noordkant van de Alpen koerst. Eerst is het regen maar dat gaat al snel over in sneeuw.

vrijdag nog hoge sneeuwgrens

Die regen hangt vast aan een warmtefront die als eerste tegen de Alpen aangedrukt wordt. Dus komende vrijdag eerst wat regen in de dalen. Vanaf zo’n 1600 meter is het wellicht dan al sneeuw.

zaterdag is de sneeuwgrens aanmerkelijk gezakt.

Op zaterdag zal de regen overgaan in sneeuw, ook in de lagere dalen. Maar hoe zeker is dit scenario?

prikpunt Tirol

Houdt nog even een slag om de arm want de spreiding in de pluim is groot op het moment dat het neerslaggebied tegen de noordelijke Alpen botst en de hoofdrun zit vrij laag in de pluim. (prikpunt Tirol) Wat denken jullie, gaan de zachte leden dan toch weer winnen of worden ze door de koude leden in de koelkast gezet? Duimen mag en spannende tijden zijn het wel!

Happy hour begint zo weer met een nieuw setje kaarten van de GFS. De bar is open!


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

29 reacties

Gesloten voor reacties.