Sneeuw in Obertauern. Het waren de exact 50 reacties op mijn vorige bericht die me eens naar de Alpen lieten kijken en ja het is wit her en der.

Ook in Zwitserland zoals in Zermatt…

En in Frankrijk zoals in Val d’Isere. Het was exact de depressie die ook het onweer naar de Lage Landen bracht die het in de Alpen boven 1500m deed sneeuwen.

Op dit moment gaat er een slurf van kou naar de skigebieden in Australië…. met mooie beelden als gevolg…

https://twitter.com/Melbourne/status/1255649945211867136

 

Gaan die skigebieden gewoon open straks? Met Corona?

April deed onlangs wat hij wilde in China…. Hierrr meer daarover.

En wij gaan vanaf morgen naar een heel aangenaam tussenhoog! Lekker klussen dus weer en BBQ-en…

Categorieën: Wereldwijd

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

51 reacties

Gesloten voor reacties.