Ik heb de bevestiging dat mensen sneeuw hebben gezien in de Lage Landen…. ook in Nederland. Dus…. het Weercafé op Facebook is weer open om foto’s en ervaringen te delen. Graag wer net zo enthousiast gebruiken als vorig jaar. Natuurlijk vooral met een vorstperiode. En de grap is dat er weer eentje zit in de laatste run van het Amerikaanse model. Hoe mooi blauw bovenstaande temperatuurkaart.

Het koudste moment van de berekening… flink koud in de Ardennen. Maar dit is dus ook pure meteofiction.

Dit is de drukverdeling bij de kou. Een zwak Brits hoog en sterke lage drukgebieden. Nogmaals: pure meteofiction.

Wat wel wat zekerder is, is dat Europa een wit continent gaat worden of Nederland nu mee doet of niet. Heel vreemd zijn de blote punten op de kaart bij Wenen en de Mont Blanc die Wetteronline.de momentel produceert. Dat komt niet uit het weermodel, maar zit hem in de grafische software.

Hier de vorstperiode in het ensemble. 5 t/m 11 december. Goed voor schaatsen op opgespoten banen.

In het Europese model zit het nog niet in de hoofdrun maar de pluim begint en baard te krijgen. Zeker kans dat we rond 7 december de vorst in gaan. Iets van 6 van de 50 lijntjes. Wie weet!

In Oostenrijk is het natuurlijk prachtig en overal in de Alpen eigenlijk. Er komt nog vééél meer bij de komende 10 dagen. Zal foto’s blijven delen. Fijne avond.

PS Duim voor de vorstperiode. Doe een donatie.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

kirsten_dl · 28 november 2021 op 13:28

Mooi bericht weer @Hajo !
Heb gisteren mijn foto’s gedeeld in het weercafé op facebook, nu de anderen ook nog. 🙂
Deze kwam ik zonet tegen en wil ik graag met jullie delen : https://www.hln.be/weernieuws/in-beeld-pak-sneeuw-in-ardennen-levert-prachtige-winterbeelden-op~a8a521ee/

Morgen is het mijn beurt om sneeuw te zien, voelen en ruiken. 🙂 Dadelijk mijn dagrugzak pakken en dan kan het aftellen beginnen. En wie weet schiet ik ginds wel enkele plaatjes.

Gesloten voor reacties.