Ik heb de bevestiging dat mensen sneeuw hebben gezien in de Lage Landen…. ook in Nederland. Dus…. het Weercafé op Facebook is weer open om foto’s en ervaringen te delen. Graag wer net zo enthousiast gebruiken als vorig jaar. Natuurlijk vooral met een vorstperiode. En de grap is dat er weer eentje zit in de laatste run van het Amerikaanse model. Hoe mooi blauw bovenstaande temperatuurkaart.

Het koudste moment van de berekening… flink koud in de Ardennen. Maar dit is dus ook pure meteofiction.

Dit is de drukverdeling bij de kou. Een zwak Brits hoog en sterke lage drukgebieden. Nogmaals: pure meteofiction.

Wat wel wat zekerder is, is dat Europa een wit continent gaat worden of Nederland nu mee doet of niet. Heel vreemd zijn de blote punten op de kaart bij Wenen en de Mont Blanc die Wetteronline.de momentel produceert. Dat komt niet uit het weermodel, maar zit hem in de grafische software.

Hier de vorstperiode in het ensemble. 5 t/m 11 december. Goed voor schaatsen op opgespoten banen.

In het Europese model zit het nog niet in de hoofdrun maar de pluim begint en baard te krijgen. Zeker kans dat we rond 7 december de vorst in gaan. Iets van 6 van de 50 lijntjes. Wie weet!

In Oostenrijk is het natuurlijk prachtig en overal in de Alpen eigenlijk. Er komt nog vééél meer bij de komende 10 dagen. Zal foto’s blijven delen. Fijne avond.

PS Duim voor de vorstperiode. Doe een donatie.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

kirsten_dl · 28 november 2021 op 13:28

Mooi bericht weer @Hajo !
Heb gisteren mijn foto’s gedeeld in het weercafé op facebook, nu de anderen ook nog. 🙂
Deze kwam ik zonet tegen en wil ik graag met jullie delen : https://www.hln.be/weernieuws/in-beeld-pak-sneeuw-in-ardennen-levert-prachtige-winterbeelden-op~a8a521ee/

Morgen is het mijn beurt om sneeuw te zien, voelen en ruiken. 🙂 Dadelijk mijn dagrugzak pakken en dan kan het aftellen beginnen. En wie weet schiet ik ginds wel enkele plaatjes.

Gesloten voor reacties.