Hierboven een berghut in Montana die er zo uit ziet als hartje winter. Maar de kiek is van gisteren. Meer dan twintig centimeter poeder daalde neer. Zie deze video en fotoserie op The Weather Channel. Goed dat was hier al aangekondigd. Verrassend is de sneeuw eergisteren in Estland.

helvemeitern

 

Hoe wauw is die! Hierrr zie ik nog meer plaatjes, maar die vertrouw ik niet helemaal. De video wel. Nomen est omen. De man van de meteorologisch dienst heet Helve Meitern. Dat is natuurlijk Ests voor halve meter! Hij legt uit dat precies 32 jaar geleden op 17 juni voor het laatst sneeuw in juni viel. Mmmm. Weer toevallig die faselengte van de PDO. Van de andere kant van de aardbol – Nieuw-Zeeland – lezen we dat er vanavond – en dat is dus zowat nu – een flinke sneeuwstorm zal heersen.

xerxes1806

Wij zitten ondertussen hoog en droog met Xerxes. Vandaag dichte bewolking en wat spatjes regen misschien. Vervolgens komt het hoog eerder onze kant op.

maand1806

Koele aanvoer. De plus van eerder deze maand wordt nu geleidelijk teniet gedaan. Juni zal wel gemiddeld eindigen.   

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.