1opening (1920x1081)Wat een week geleden begon met krakende vorst en een pak sneeuw op iedere tak van een boom, is nu geëindigd met voorjaarsachtige temperaturen.  Eerlijk is eerlijk, de hellingen op het zuiden hebben zwaar te lijden van de huidige warmte en de zon. Toch kan er volop geskied worden omdat er toch een redelijke voorraad sneeuw voorhanden is. Bovendien zijn er zoveel hellingen die niet op het zuiden liggen.

2Lechère (1920x1081)

Léchère lift

Hij mag nooit weg, de Léchère lift. Zo langzaam als hij gaat over een meanderende beek. Als je in deze lift zit heb je alle tijd om te beseffen waar je nu mee bezig bent en in welke omgeving je eigenlijk zit, kortom weg van alle sleur. Je hebt dan ook nog tijd om even je telefoon uit te zetten en vervolgens nog tevreden een uiltje te knappen, omdat je weet dat je nu even alles voor elkaar hebt. Pas dan kom je aan bij je eindbestemming! Soms is langzaam zo verkeerd nog niet.

Morgins met zijn kerk waar je niet omheen kunt als je aan komt skiën. Als je geluk hebt, speelt het carillon welke aan de andere kant van de kerk staat.

4kinderen op terras (1920x1081)

Kids…

Zit je op een terras komt er ineens een rumoerige groep kinderen aan die aan twee lange tafels gaan zitten. Met z’n allen chocolademelk drinken die ze uit de tap links op de foto mogen halen. Onderweg moet je dan natuurlijk even een klap op de helm van je maatje geven, die vervolgens weer gelijk terug mept, schitterend. Er was toezicht maar ik heb er toch een aantal gesnapt die meerdere bekers hebben leeggedronken.

5pointe de l'au (1920x1081)

Welke lift?

Mijn laatste vergezicht voor nu. Ik laat even in het midden welke lift dit is. Wie weet het?

6Rock des Pistes

Rock the Pistes! Van 13 t/m 19 maart.

Dit jaar is Champéry de host van het ‘Rock the Pistes’ festival en daar zijn ze trots op.  Iedereen die wat met media te maken heeft is in Champéry te gast. Het swingt de pan uit van 13 t/m 19 maart op verschillende plaatsen in de Portes du Soleil. Over een aantal weken meer over dit evenement.

7ChamperyFIN

Merci beaucoup Champéry

Dan, aan het eind van de dag wanneer er nog een weinig mensen van de berg komen en de zon zijn laatste stralen uitstrooit over het dal, luidt dit tevens voor mij het einde in van een schitterende tijd in een even zo schitterend skigebied.

Heb je de vorige berichten gemist? Dat mag natuurlijk niet. Hier kan je het eerste bericht terugvinden en hier het tweede.


Kees

Kees brengt regelmatig verslag uit bij wintersportweerman.nl over o.a. zijn geliefde skigebied de Portes du Soleil. Zijn uitvalsbasis is Camping du Grand Paradis in Champéry waar hij al jaren komt om te genieten van alles wat met de winter te maken heeft. Skiën met Bob M. op zijn oren, maar ook de maan die 's nachts op de besneeuwde toppen schijnt vindt hij helemaal te gek! @LesPdSNL

9 reacties

Gesloten voor reacties.