Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Sneeuw Drenthe en Groningen en zware windstoten in het zuiden

check ook eens

45 Reacties

 1. Irma schreef:

  Alpendorf-St Anton, in de ochtend droog, rond 13:00 sneeuw/regen boven en rond 15:00 weer n blauwe lucht. Nu 17:45 nog steeds een blauwe lucht! Geen wind! Alle liften open. Wel papperige pistes. Grtz

 2. Annemieke schreef:

  Wij zitten in Avoriaz, gisteren bij aankomst regen, vandaag ook bijna de hele dag regen, soms wat hagel en flinke windstoten. Ondanks dat toch de piste op en zijn tot op het bot nat… De sneeuw is hier en daar erg zwaar maarja het is ook 5-7 graden boven nul er is dus al heel wat sneeuw gesmolten. Inmiddels is de wind afgezwakt. Het is wel lekker rustig op de pistes.

 3. Paul A Club 1989 schreef:

  Mijn veouw zit nu in Ischgl. Daar vandaag liften dicht vanwege harde wind.

 4. Rimke schreef:

  In hochkossen vandaag in de ochtend toenemende regen. Al snel de bovenste liften dicht door de harde wind. Rond 14.30 trok het open en hebben we, laag, nog even lekker kunnen skiën. Onze dochter is nog niets gewend en maakte niets van de slush-sneeuw….
  Op naar een vers laagje morgen

 5. Het is me wat met de wind… Net van Facebook geplukt, ook in de Alpen zware windstoten gemeten:

  Am Pizol gab es heute schon Orkanböen über 150 km/h, wie die neue Video-Funktion der Foto-Webcam zeigt.

  Hier die Sturm-Hitliste von 16:30 Uhr:

  159,3 km/h Warth-Schröcken
  125,8 km/h Mellau-Rossstelle
  93,3 km/h Riefensberg-Hochhäderich
  91,7 km/h Schröcken-Körbersee
  90,1 km/h Rankweil-Brederis
  88,5 km/h Riefensberg
  87,1 km/h Dornbirn-Karren
  86,8 km/h Dünserberg
  85,3 km/h Laterns Oberer Bonacker
  85,3 km/h Furx
  85,3 km/h Fontanella
  83,7 km/h Warth-Jägeralpe
  82,1 km/h Brandnertal Berg
  82,1 km/h Bödele
  78,9 km/h Bödele Lanklift Tal
  78,8 km/h Wormser Hütte
  77,2 km/h Dornbirn-Forach
  75,6 km/h Schoppernau Neuhornbachhaus
  75,0 km/h Laterns-Gapfohl
  74,9 km/h Fußach
  73,6 km/h Hard
  72,4 km/h Lustenau
  72,4 km/h Lech-Zug
  72,4 km/h Bizau-Lubühel
  72,4 km/h See Bergbahnen
  72,0 km/h Lauterach
  71,6 km/h Feldkirch-Gisingen
  69,2 km/h Dornbirn-Hatlerdorf
  67,6 km/h Brederis
  67,6 km/h Feldkirch-Gym. Schillerstr.
  67,6 km/h Laterns Bonacker
  66,0 km/h Feldkirch-Nofels
  66,0 km/h Hirschegg Schwabenhütte
  64,4 km/h Hohenweiler
  62,8 km/h Bregenz-Süd
  62,8 km/h Klaus
  61,2 km/h Hohenems-Werkhof
  61,2 km/h Brand Innertal
  61,2 km/h Schwarzenberg
  59,5 km/h Götzis-Berg
  59,5 km/h Hirschegg Oberseite
  58,0 km/h Lech – Oberlech
  56,3 km/h Brunnenfeld
  53,1 km/h Alberschwende
  53,1 km/h Hard-Fußach
  53,1 km/h Rankweil
  51,5 km/h Lochau
  51,5 km/h Feldkirch-Kapf
  49,9 km/h Hohenems-Ermenbach
  49,9 km/h Nenzing Walgaubad
  46,7 km/h Mellau Zentrum
  45,1 km/h Egg
  45,0 km/h Bazora Skilift
  44,3 km/h Langenegg
  43,6 km/h Rankweil Bauhof
  43,5 km/h Schoppernau

  https://wetterring.at/wetterstationen

 6. Bart schreef:

  Heerlijke dag vandaag gehad in Wildschönau Tirol. Regen trok steeds net langs en bleef net ten noorden van het dal in het Inntal. In de middag zelfs zon en. Op een paar druppels na helemaal droog gebleven. Temperatuur wel hoog.

 7. Mark (Breda) schreef:

  Een flinke reisdag. Heel Duitsland in de regen. Toch zonder groot oponthoud aangekomen in Corvara bij Alta Badia. Om de hoek bij Val Gardena. In dorp ziet sneeuwsituatie er wat triest uit maar pistes ogen prima en zijn volgens de eigenaresse van het pension prima.

  Morgen dag 1. Heb er zin in!

 8. Jorne schreef:

  Avoriaz heel de dag regenbuien tot 2000m… morgen de sneeuw hopelijk!

 9. Protesteren tegen klimaatopwarming…
  Hoe kom je erbij? En waar haalt iemand het in z’n hoofd om daarvoor op straat te komen? Ga een eind lekker skiën joh en geniet van het leven i.p.v. te lopen doemdenken en massahysterie te veroorzaken.

 10. Heidi schreef:

  Kirchberg Tirol vandaag regen/sneeuw rond 13:00, daarna heerlijk in de zon, maar wel hard werken qua pistes. Sinds een uurtje een pittig windje en lichte regen in het dorp. Kom maar door met de sneeuw!

  • Skiwi schreef:

   Zucht…je beseft toch dat het enige dat die klimaatkleuters gaan bereiken hogere belastingen zijn voor elk van ons?

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Zucht jij snapt toch ook wel dat de laatste jaren alles anders is wat betrefd de seizoenen!

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Tja, een collega van mij liep er ook tussen. Als je ‘m confronteert met de site ‘klimaatgek en de talloze artikelen die er onder een willekeurig artikel zijn geplaatst dan verklaart ie me voor gek. Het zal wel aan mij liggen maar het is toch vaak een bepaald type dat met dat soort activiteiten meeloopt.

    https://klimaatgek.nl/wordpress/opwarming/

    Dus: klik eens op de linkjes onderaan een willekeurig artikel. Je zult verbaasd staan.
    Let wel: ik sta hier naar mijn mening neutraal in en verbaas me keer op keer over de eenzijdige berichtgeving. Zoek ook eens op de gehypte zeespiegelstijgiing en het schrappen van tientalle hittegolven in de jaren vóór 1951 (zie ook de geplaatste link gisteren in een artikel op deze site van een medereaguurder).

 11. Asten (Harmelen) schreef:

  Bliksemflitsen op een actieve buienlijn momenteel. Al een paar keer binnen een paar minuten. Buienlijn ligt nog ten westen van Harmelen..

 12. Paul uit Amerongen schreef:

  Gatver, wat een misselijkmakende opmerking ter afsluiting van dit artikel geeft Hajo; “PS In Amsterdam wordt ondertussen geprotesteerd tegen klimaatopwarming. Jammer dat het net niet is gaan sneeuwen in de hoofdstad.”

  • Hans schreef:

   Juist goed! Deze hype slaat toch als een tang op een varken!

  • Bart (Amsterdam) schreef:

   Eens! Het weer zelf is interessant genoeg om mooie blogs over te schrijven. Hou het gewoon bij de feiten en respecteer ieders mening. Zie alle bijdragen van Jorne. Dat zorgt voor een gezonde discussie ipv de schampere/cynische reacties hierboven.

  • Eric | schreef:

   Hajo heeft hier groot gelijk in. Sommige kleuters die meelopen weten niet eens waar ze het overhebben. Opgedrongen klimaathysterie met dank aan alles wat links is en de publieke omroep roeproetert maar mee…o ja knmi verandert ook ff wat cijfers zodat we het echt gaan geloven. Wat een stelletje kanslozen. Jammer dat het niet gesneeuwd heeft in de hoofdstad maar gelukkig was het gigapleurisweer. Amen.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Misselijkmakend ? Beetje flauw misschien maar @Paul.. gelukkig/klaarblijkelijk heb je nog niet veel meegemaakt in je leven om dit al misselijkmakend te noemen. Tip (want op het linken naar de site van klimaatgek.nl wordt gek genoeg nooit gereageerd).. surf eens naar die site en lees de daar geplaatste artikelen. Misschien dat door de éénzijdige berichtgeving in de media de term ‘misselijkmakend’ weer door jou kan worden gebezigd..

   • Jammer voor velen maar ze zijn reeds te ver heen om websites als klimaatgek (mijn favoriet na wswm en climategate.nl) voor waar te nemen.
    mensen worden als dusdanig gehersenspoeld dat twijfelachtig of dwars op de klimaatwaanzin staan als verwerpelijk wordt aanschouwt. Je mag geen andere mening hebben binnen de religie van de allesoverheersende klimaatkerk.
    Want dan komen de klimaatnazi’s uit hun bunkers en gaan jou even een bolwassing geven hoor zodat je netjes kan meelopen met de massa kuddeschapen.
    Maar goed, ik hoop dat op een dag er een kentering komt en dat alle ‘klimaatexperts’ niet langer zullen weten waarover ze het hadden.

 13. nils schreef:

  @Jorne
  Wat tipjes…
  – De vele pistes, pistevariaties en offpiste die je met de combeslift net onder avoriaz kan doen. 700meter hoogteverschil met één lift is vrij zeldzaam in de pds. Pak ook rustig de zwarte tot het dal om daar weer in de prodainfunitel te stappen. Het hotel/ restaurant op 50 meter vd gondel in het dal is goed voor de lunch, geen self servicetent.
  – Het hele stuk tussen pré la joux en linga in de vallei van chatel. Ook met sneeuwval is het hier vaak goed te doen, allemaal prima, snelle liften en veel pistevariatie. En veel toegankelijke veilige offpiste! Een geheim pistetje boven aan de corneboislift linksaf is echt leuk en mooi!! Het lijkt de eerste meters een vlak pad bovenlangs maar dat is het zeker niet!! veel mensen laten hem letterlijk links liggen. Is alleen natuursneeuw dus even wachten tot er weer wat vers gevallen is.
  Een andere must is de afdaling vanaf de Linga naar het dal (linga gondellift) Het bovenste deel is vaak van sublieme kwaliteit en je kan de echo alpin stoeltjeslift halverwege pakken (550 met hoogteverschil). Het tweede deel is ook mooi steil en door de kunstsneeuw en schaduw altijd top tot het dal op 1100 meter. Dus linga top naar dal is 1000 meter hoogtemeters knallen! tipje is om in de ochtend direct vanuit Avoriaz daar naartoe te gaan omdat de mensen uit Chatel de Linga vaak alleen gebruiken om omhoog te gaan en er alleen ‘s middags weer over terug af te dalen. Ik ben benieuwd wat jij vindt van het gebied tussen Linga en Pré la Joux/ Rochassons! Kam het helemaal uit, ook tot in het dal tussen de bomen door… Teveel om te noemen!
  – Vanaf top mosetteslift (niet de mur suisse) de zwarte naar Crosets.
  – Vanaf pointe de l’au via de zwarte didier défago (goed kijken, lijkt onlogisch eerst over een pad) naar Morgins. laatste stuk lang en saai maar het begin subliem!

  Zoveel te noemen! ben echt benieuwd wat jij het leukste en mooiste vindt!!
  oja, check de cams bij minder weer, kan zoveel schelen per dal!!
  Veel plezier, ik volg het graag deze week!!

 14. Hans schreef:

  En zo zit de wereld in elkaar !! @Martijn;
  Hopelijk dat de linkse jongens dit in Nederland ook in gaan zien;
  Let it snow@ Amsterdam Hajo!

 15. Geert schreef:

  Hier gisterennamiddag paar spectaculaire onweersbuien…felle blauwe luchten afgewisseld met gitzwarte einders en mooie regenbogen. Ook afgelopen nacht nog wakker geschud door paar rake donderklappen. En dit alles na een stormachtige zondag met heel wat schade!

 16. joke,riederalp schreef:

  Gisteren hier de hele dag regenachtig! Nu begint een sneeuwstorm, min 4 graden. Voelt als……bbbbbbrrrrrr!

 17. Robin schreef:

  Spectaculaire tweedeling in het weer gister; storm in het zuiden en rustig regenweer in het noorden. Tot en met sneeuw vanochtend in Limburg en juist noordelijker harde wind.
  Maar kunnen we de Noordzee en het Kanaal niet droogleggen? Gewoon een dijk vanaf Brest naar Zuidwest Engeland en dan ook één van Schotland naar Noorwegen? Hoeven we onze eigen zeedijken ook niet meer op te hogen 😉
  Ik ben dat zeeklimaat helemaal zat en zou véél liever een landklimaat hebben; Echte winters en echte zomers!
  Zomaar een ideeetje hoor…..

 18. Asten (Harmelen) schreef:

  De balans opmakende voor de tot nu toe gevallen neerslag in 2019 (meetpunt De Bilt):
  191 mm en daarmee op plaats 16 van de meetreeks van 119 jaar. En daar komt de komende 10 dagen nog aardig wat bij..
  Gegevens verkregen via weerstatistieken.nl …

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.