De sneeuwfrees en bulldozer zijn er al aan te pas gekomen op de Zugspitze. De hijskranen die er de hele zomer hebben gestaan zijn verdwenen en hebben het werk blijkbaar op tijd geklaard. Bij mij regent het. Morgenochtend pak ik de lift naar de Hohe Salve en bericht ik live uit de sneeuw!

Vanochtend aan de oostelijke zuidkant van de Alpen nog mooi zonnig. Het lijkt dat de gletsjers hun dieptepunt vanochtend hebben beleefd. Vanaf nu zal daar de massabalans positief uitvallen. tenminste voor de winter en als je deze NASA wetenschapper mag geloven misschien wel voor decennia.

In de Lage Landen was het front vanochtend al door waardoor in de koude sector het buiige weertype met opklaringen ontstond. Ronaldo kreeg een plens water over zijn bolletje… maar maakte op de fiets ook deze prachtige polderfoto.

Het Amerikaanse model gaat voor storm zaterdag.

Niet mis….

De hoofdrun zit bovenin. En herhaalt dat ook in de 06u run kan ik net bevestigen. Het ensemblegemiddelde is kalmpjes.

Het Europese model berekent de prachtigste krul over Frankrijk maar geen storm.

Maar de pluim laat zien dat ook hier een cluster wél voor storm kiest.

En daarna? Aan de noordkant vanaf donderdag droog en zonnig. Misschien een Genualaagje met sneeuw en vooral veel regen aan de zuidkant. Of toch al snel hogedruk over de hele Alpen? Uiteindelijk kiezen beide modellen voor ee weerbeeld dat we kennen als….. teflon! Laat dat maar maandje duren en dan kan de winter medio november echt invallen!

Categorieën: Sneeuw

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

14 reacties

Gesloten voor reacties.