valthorens1609b

Vanochtend hebben we echt de Alpen in het vizier! Hierboven Val Thorens (H/T Marco). Er is boven 2500m een beetje poedersuiker neergedaald. Dat de hitte met de “Spaanse furie depressie” zou eindigen en dat daar meteen wat sneeuw op zat, hebben we hier mooi gevolgd. Vanochtend zien we voor het eerst ook kans op meer en echt serieuze sneeuw in de Alpen.

matterhorn1609

De Matterhorn vanuit Breuil-Cervinia vanochtend

montblanc1609

Gletsjer boven Chamonix

saasfee1609

Saas Fee

accu1609

Vannacht is het in het zuiden gaan onweren en intussen hebben de hele Lage Landen wat regen gehad. Vandaag vallen er links en rechts nog wat millimetertjes waarna het in de Lage Landen erg gaat meevallen. Zeker in vergelijking met Duitsland! Kijk maar op de kaart met de accumulatie hierboven! Ook de Alpen krijgen ervan langs en dat wordt geleidelijk steeds kouder.

dumpvolgendeweek

Vrijdag dan kan het raak zijn met een sneeuwgrens die onder de 2000m gaat dalen waarboven dan een eerste mooie laag sneeuw kan vallen. Leuk voor de plaatjes. Zeer onprettig als je net daar je wandelvakantie hebt geboekt.

vrijdagregen

De modellen zijn het nog niet eens. Het is vooral het Europese model dat voor de sneeuw gaat. En dat model laat de regen in de Lage Landen zo passeren als je hierboven ziet. Of die verdeling echt zo wordt gaan we de komende dagen intensief volgen. Ik ben thuis nog wat buitenschilderwerk aan het opknappen. Dus moet ik de regen sowieso nauwlettend in de gaten houden.

*** Weerbericht mede mogelijk gemaakt door Renault Captur en Renault Kadjar ***


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

19 reacties

Gesloten voor reacties.