valthorens1609b

Vanochtend hebben we echt de Alpen in het vizier! Hierboven Val Thorens (H/T Marco). Er is boven 2500m een beetje poedersuiker neergedaald. Dat de hitte met de “Spaanse furie depressie” zou eindigen en dat daar meteen wat sneeuw op zat, hebben we hier mooi gevolgd. Vanochtend zien we voor het eerst ook kans op meer en echt serieuze sneeuw in de Alpen.

matterhorn1609

De Matterhorn vanuit Breuil-Cervinia vanochtend

montblanc1609

Gletsjer boven Chamonix

saasfee1609

Saas Fee

accu1609

Vannacht is het in het zuiden gaan onweren en intussen hebben de hele Lage Landen wat regen gehad. Vandaag vallen er links en rechts nog wat millimetertjes waarna het in de Lage Landen erg gaat meevallen. Zeker in vergelijking met Duitsland! Kijk maar op de kaart met de accumulatie hierboven! Ook de Alpen krijgen ervan langs en dat wordt geleidelijk steeds kouder.

dumpvolgendeweek

Vrijdag dan kan het raak zijn met een sneeuwgrens die onder de 2000m gaat dalen waarboven dan een eerste mooie laag sneeuw kan vallen. Leuk voor de plaatjes. Zeer onprettig als je net daar je wandelvakantie hebt geboekt.

vrijdagregen

De modellen zijn het nog niet eens. Het is vooral het Europese model dat voor de sneeuw gaat. En dat model laat de regen in de Lage Landen zo passeren als je hierboven ziet. Of die verdeling echt zo wordt gaan we de komende dagen intensief volgen. Ik ben thuis nog wat buitenschilderwerk aan het opknappen. Dus moet ik de regen sowieso nauwlettend in de gaten houden.

*** Weerbericht mede mogelijk gemaakt door Renault Captur en Renault Kadjar ***


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.