Het wordt zo warm en herfstachtig ff de komende week in de Lage Landen en ook in de Alpen dat uiteindelijk de Russische beer boos lijkt te gaan worden. Hij wordt wakker uit zijn winterslaap en valt aan. En dan niet die flauwekul dat Putin NAVO-landen zou willen gaan aanvallen. Hij werd enkel door de NAVO gedwongen om orde op zaken te stellen in buurland Oekraïne en het door ons gehersenspoelde Russische broedervolk ten koste van absurd veel onervaren soldatenlevens wakker te schudden uit hun hypnose. Ik weet uit eerste hand dat het leven in Oekraïne beter was dan bij ons in het westen waar ze – o zo dom – zo graag bij wilden horen na onze opgefokte anti-Russische coup op het Maidan plein in 2014. Oekraïnse vluchtelingen zijn bijvoorbeeld geschokt over wat ze in Duitsland aantreffen: een kapot volk, een kapotte economie. Maar dat begint nu ook terug te vechten eindelijk. Terug naar het weer.

Kijk en huiver wat we steeds vaker in het ensemble zien nu: inderdaad een week geen helpen aan. Doorbijten. Maar dan…. leuke kansen en kansjes op een terugkeer van de winter in de nieuwe maand. Weissensee is van komende maandag tot 5 februari. Perfecte timing.

Zie hier de warmte in de Alpen binnenkomen. Vanaf zondag dooit het beneden en boven. Dik! En natuurlijk wordt het hier behoorlijk zeker weer koud volgenden maand. Hier geen kansjes maar kansen.

En de sneeuw vannacht…. mmm Franse Alpen leuk…. Zwitserland hier en daar. In Oostenrijk een dun laagje. Wellicht een verrassing met meer hier en daar. Over sneeuw gersproken: hier een leuk artikel op wetteronline.de over 8 verrassende aspecten van sneeuw!

PS Het is heel gek maar hoe meer leuk geschreven politieke dingetjes hoe meer donaties er dezelfde dag nog binnenkomen. Dus … wat zou jij doen in mijn situatie als je er lol in had en je er van overtuigd was dat het je morele plicht is waarheid te vertellen?

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Barry · 19 januari 2024 op 09:59

Dag Hajo,

Nu je er zo direct om vraagt wil ik daar wel op antwoorden. Ik lees met plezier jouw artikelen maar zeker niet de politieke context die je er af en toe in verwerkt. Met waar je vandaag zo, in mijn ogen ongenuanceerd uitspraken, mee begint gaan mijn nekharen wel een beetje overeind staan.

Schrijver hou je bij je leest zeggen ze dan in ons nuchtere kikkerlandje. Je vind het leuk om over het weer te praten en te schrijven en dat doe je op een website en artikel die dan over het weer zou moeten gaan. Daar komen mensen op af die het leuk vinden om over het weer te lezen. Wellicht kan je je politieke voorkeuren en gedachtenspinsels (als je die zo graag wil delen) in een blog op een andere website verwerken? Het haalt bij mij nu een beetje het plezier weg van het lezen van je artikelen.. voor de rest, ga zo door met je duiding en de weerkaarten 🙂 Bedankt daarvoor!

    Hajo · 19 januari 2024 op 10:16

    Dank voor je integere antwoord. Ik neem het mee. Sinds gisteren nog geen donaties. Dus.

Gesloten voor reacties.