Er is vandaag  te veel moois in “weerland” aan de hand, globaal gezien, om het met simpele plaatjes voorbij te laten gaan. Even een kleine update.  Allereerst dikke sneeuw in Alberta, Canada. Hajo had het er vanmiddag al over. Rond de 1000 meter valt er nu sneeuw. En ze krijgen nog een staartje extra daar in Alberta. Ben idd benieuwd welke foto’s er morgen op twitter verschijnen.

Nog niet erg veel maar de sneeuwgrens is laag. En het is pas 8 september.

Nog een uit de buurt van Calgary.

Je ziet het koufront binnenschuiven in noord west Canada. Daarentegen is het in het oosten erg warm. Winnipeg, dat een beetje meer centraal ligt had vandaag hagelstenen zo groot als golfballen. En dat kom niet door de kou, maar door de warmte en zeer koude bovenlucht. Zelfs tornado’s zijn mogelijk aan de voorzijde van het front. En links op de grote oceaan zie je Norbert liggen. Die zorgt voor overstromingen in Arizona en Californië.

Dit is Phoenix in Arizona. Tropische storm Norbert druk al z’n vochtigheid richting deze staat. Norbert is geen orkaan meer maar zit vol met vocht. Vandaar hevige regenbuien in Arizona. (Op de satellietfoto links van het midden)

Deze pica is van gisteren. hier kun je al zien dat vochtige lucht z’n weg naar het noorden zoekt.

En tropische storm Fengshen bedreigd Japan. Deze storm is niet heel gevaarlijk. Net ontstaan en eigenlijk alweer gedoemd om te overlijden. Toch zwepen fronten over Japan.

En Fengshen zit werkelijk vol met vocht. Dit systeem heeft als tropische depressie dagen op de W-pac getold. En heeft dus enorm veel vocht op kunnen zuigen.

En als laatste India en Pakistan. Enorm veel regen door de Monsoon. Heel gebruikelijk, komt ieder jaar terug. Het is geleuter dat er in 50 jaar niet zoveel regen is gevallen. Ja…wellicht in Kashmir. Maar dan valt het ergens anders gewoon niet naar beneden.Yin & yang. En ze zijn er nog niet vanaf. Tot zover. Vrijdagavond ben ik weer “on duty”. 


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

6 reacties

Gesloten voor reacties.