Primeur voor 2 op 7 oktober

Vrijdag 8 oktober open. Zou het zijn op basis van de weersvoorspelling. Hup de eerste halve meter vers op de gletsjers en gaan met die banaan. De Stubaier Gletscher maakt het waar. Vandaag was ik te gast in SnowWorld Amsterdam voor een presentatie van het hele Stubaital en de gletscher in het bijzonder.

Wat zegt de bedrijfsleider van de gletsjerliftmaatschappij?

En hoe was het om vandaag te skiën in de white-out?

Nou gewoon in het weekeinde profiteren. Morgen dus in de auto.

Wat een mooie start van het seizoen. En komende week nog eens raak tussen de droomdagen door. Nu ja … ik bn r voorlopig niet. Vandaag wel geskied in SnowWorld Amsterdam op uitnodiging van …. het Stubaital. Het gaat een goed seizoen worden.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

kirsten_dl · 10 oktober 2021 op 11:38

Mooi weer hoor alsook de sneeuw op de hoogste toppen te warth-schröcken am Arlberg.
Wat een mooie herfst beleven wij momenteel, ’s ochtends mist, daarna zonnig met aangename temperaturen en de natuur volop in transitie.
Ook leuk is deze opinie, absoluut het lezen waard : https://groningerkrant.nl/opinie/angst-regeert/

Gesloten voor reacties.