Primeur voor 2 op 7 oktober

Vrijdag 8 oktober open. Zou het zijn op basis van de weersvoorspelling. Hup de eerste halve meter vers op de gletsjers en gaan met die banaan. De Stubaier Gletscher maakt het waar. Vandaag was ik te gast in SnowWorld Amsterdam voor een presentatie van het hele Stubaital en de gletscher in het bijzonder.

Wat zegt de bedrijfsleider van de gletsjerliftmaatschappij?

En hoe was het om vandaag te skiën in de white-out?

Nou gewoon in het weekeinde profiteren. Morgen dus in de auto.

Wat een mooie start van het seizoen. En komende week nog eens raak tussen de droomdagen door. Nu ja … ik bn r voorlopig niet. Vandaag wel geskied in SnowWorld Amsterdam op uitnodiging van …. het Stubaital. Het gaat een goed seizoen worden.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

kirsten_dl · 10 oktober 2021 op 11:38

Mooi weer hoor alsook de sneeuw op de hoogste toppen te warth-schröcken am Arlberg.
Wat een mooie herfst beleven wij momenteel, ’s ochtends mist, daarna zonnig met aangename temperaturen en de natuur volop in transitie.
Ook leuk is deze opinie, absoluut het lezen waard : https://groningerkrant.nl/opinie/angst-regeert/

Gesloten voor reacties.