nordkette1603

Bericht van Danielle Hofer uit Innsbruck: “Momententeel hebben we 20 cm verse poeder op de Nordkette. De Nordstau was minder sterk dan eerst gedacht. De sneeuwhoogte is nu 198cm. De dalafdaling is helaas gesloten. De freeride varianten Kar- en Seilbahnrinne waren vrijdag gesloten wegens zeer harde sneeuw. Maar dankzij een nieuw laagje vers in de nacht op zaterdag kunnen ze nu weer geskied worden. het is extreem koud momenteel: -10°C op de Seegrube. In het Skylinepark is vandaag de SlopeINNstyle Contest.”

Hier de sponsorwebsite van het op locals gerichte event en hier de facebookpagina. Helaas is er geen webcam op het wedstrijdterrein en zelfs dan: zonder de muziek erbij voel je de groove van de Seegrube en het Nitro Shylinepark niet. Het is echt de coolste plek in de sneeuw.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.