nordkette1603

Bericht van Danielle Hofer uit Innsbruck: “Momententeel hebben we 20 cm verse poeder op de Nordkette. De Nordstau was minder sterk dan eerst gedacht. De sneeuwhoogte is nu 198cm. De dalafdaling is helaas gesloten. De freeride varianten Kar- en Seilbahnrinne waren vrijdag gesloten wegens zeer harde sneeuw. Maar dankzij een nieuw laagje vers in de nacht op zaterdag kunnen ze nu weer geskied worden. het is extreem koud momenteel: -10°C op de Seegrube. In het Skylinepark is vandaag de SlopeINNstyle Contest.”

Hier de sponsorwebsite van het op locals gerichte event en hier de facebookpagina. Helaas is er geen webcam op het wedstrijdterrein en zelfs dan: zonder de muziek erbij voel je de groove van de Seegrube en het Nitro Shylinepark niet. Het is echt de coolste plek in de sneeuw.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.