Spring-Wallpaper-5

Wat een heerlijke lentedag vandaag. Alleen een beetje zeevlam aan de kust bij Bergen en Den Helder. Voor de rest strak blauw met een hele dunne veeg van bewolking af en toe. Korterokjesdag, werd vandaag ook vaak genoemd. Echt een mannenuitdrukking. Niks mis mee overigens, maar wat zeggen de vrouwen onder ons? Kortebroekendag om die mooie mannelijke klapkuiten te aanschouwen. Ik laat het aan ieder z’n verbeelding over wat men onder het korte rokje of korte broek hoopt te zien. Maar als ik denk aan Erica Terpstra, leuk mens overigens, in een kort rokje of Peter Beense in een korte broek……….door naar de weerkaarten.

GMT_TXTX_latest

Yep, de eerste lokale warme dag vandaag. In het westen en noordwest niet, in het oosten en zuidoosten dus lekker wel. Jannes zal lekker hebben zitten zweten in Limburg, want een dikke 23 graden is daar gehaald. Tot aan woensdag iets lagere temperaturen en morgen een beetje regen. Daarna een (korte ??) doorstart van de lente.

pluim tm 15042015

Want we duiken terug de lente in. Tenminste in ieder geval tot en met woensdag of donderdag. Daarna schiet het echt alle kanten op. Ik heb vanaf donderdag een groot kruis in de pluim gezet. Dikke spreiding en onzekerheid proef.

zat 11042015

Morgen hebben we te maken met een kort westelijk stromingspatroon. Een storing komt over die wat regen brengt. Zondag sla ik over want daar zal Leo nog op terugkomen vanavond.  De Rotterdamse Marathon die zondag plaatsvindt is “zijn kindje” op deze site en daar blijf ik van af.

ma 13042015

Vanaf maandag dan wederom hoge druk boven ons hoofd. De temperaturen zijn nog gematigd maar lopen na morgen weer graadje voor graadje op. Maandag alweer een graad of 17, dinsdag naar of over de 20 graden en woensdag wellicht nog een graadje warmer. De kans dat de  temperatuur van vandaag overschreden wordt is zeker aanwezig.

woensdag 15042015

Met een zuidelijke stroming wordt wederom zachte, zeg maar warme, lucht aangevoerd. nog een paar heerlijke lentedagen voor de boeg. Na donderdag durf ik mijn handen niet in het vuur te steken voor een voortgang van de lente. Er zijn veel aanwijzingen dat het gevoelig kouder gaat worden. Afwachten dus.

STS132_undocking_iss2

Even off topic. We kunnen vanavond en de komende week zien hoe de ISS over de Lage Landen scheert. Op de site van hemel.waarnemen.com is een mooi schema te zien wanneer de ISS over scheert. Met een snelheid van 28.000 km/h is hij maar kort te zien. Vanavond om 21.52 is je eerste kans. Om 23.28 uur de tweede kans voor vandaag. De komende week zijn er nog een paar kansen. Op deze site kun je de tracking/route van ISS zien. Fotocamera in de hand en post ze hier maar. Lijkt me wel eens leuk.

Geniet van het weekend en op naar maandag, wanneer de lente een herstart maakt.

Categorieën: Avondupdate

Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

5 reacties

Gesloten voor reacties.