kitz3011b

De Jochstub’nsee bij Scheffau. Je ziet dat het peil al twee meter is gedaald. De sneeuwkanonnen blazen volop. Maar wat valt vooral op: het heeft de laatste dagen toch nog weer 10cm gesneeuwd hier toen de Föhn stil viel en de kou weer oprukte. Geniet van de plaatjes.

kitz3011h kitz3011g kitz3011f kitz3011e kitz3011d kitz3011c

Ja het is niet te vergelijken met eerder in november toen alles al onder een dikke laag sneeuw bedolven lag. Maar afgezet tegen het pessimisme dat even postvatte is het een droom om te zien dat ruim voor de kerstvakantie alles heerlijk wit wordt. De kunstsneeuwinvesteringen hebben we wel degelijk in belangrijke mate te danken aan de angst voor global warming. Niet dat de skigebieden ooit echt hebben gevreesd dat het warmer en warmer zou worden… want dan investeer je geen miljoenen in systemen die zelf geen kou kunnen produceren. Nee, men wist heus wel dat het los zou lopen (of zelfs dat het in werkelijkheid ‘s winters kouder en sneeuwrijker wordt in de Alpen zoals je op zukunft-skisport.at kunt nalezen) maar investeerde voor meer bedrijfszekerheid en om tegemoet te komen aan het publieke sentiment.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

63 reacties

Gesloten voor reacties.