De titel van dit bericht zegt het al. Het begon vandaag erg grauw met 4 graden boven nul in Skiwelt Brixental. Gelukkig geen neerslag gevallen in de vorm van regen. Ook niet in de vorm van sneeuw trouwens. Vandaag hadden we het plan om minimaal 3 dalafdalingen te pakken zodat jullie op de hoogte zijn van de kwaliteit van deze pistes. Gisteren hadden we overigens al de dalafdaling van Westendorf genomen en deze lag er in principe erg goed bij. Het was toen ook nog niet zo warm als vandaag. De piste was wel wat hard maar geen ijsplaten en was heerlijk om te doen!

20160125_103553
We begonnen vanochtend aan de dalafdaling van Ellmau na eerst wat gedronken te hebben bij de nieuwe Hartkaiserbahn en om het beroemde treintje even te bewonderen die hier staat opgesteld. Goed, het was nog steeds bewolkt en begonnen aan de dalafdaling. We zijn hier met 4 personen en het eindcijfer voor deze afdaling was toch wel een 8 rond 10:00. Zat nog voldoende sneeuw op geen bruine plekken te vinden. Een heerlijke afdaling om te doen overigens.

20160125_110657
Op naar de korte dalafdaling van de Hausberg. Dit is tevens een kleine afdaling door de bossen richting Ellmau. Hier lag genoeg sneeuw en kreeg van ons een dikke 7. Ja, toen werd het wat warmer en zorgde de zon ervoor dat natuurlijk de dalafdalingen niet meer optimaal waren. Niet meer optimaal maar nog wel heerlijk om te doen. We kwamen boven bij de Hartkaiserbahn en zagen ook dat dit waterreservoir toch een heel laag peil heeft. De echte kenners van dit gebied mogen vertellen of dit normaal is rond deze tijd of is dit peil echt heel laag?

Op naar de dalafdaling Scheffau. Hier is vanaf het midden zeker sneeuw nodig. Vooral op het stuk blauwe piste komt de grond er al heel aardig doorheen. Het zal me niets verbazen als deze eerdaags even dichtgaat totdat er weer wat verse sneeuw gaat vallen, zodat de mensen met de krokus hier weer vol naar beneden kunnen.

unnamedTerug naar de Eiberg. Hierboven ziet alles er prima uit en de lucht begon ook wat blauwer te worden. Van blogger Femke die in Tsjechië zit kreeg ik door dat het daar op dat moment keihard regende en van Caroliene die in de Zell am Ziller zit kreeg ik ook al nieuws dat het daar aan het druppelen was op 2500m. Hier geen spatje regen gehad.

20160125_144435
Bij de Eiberg wat gegeten en toen weer terug naar Brixen om daar de dalafdaling eens onder de loep te nemen. Het was ongeveer 14:00 en wat je mag verwachten met deze temperaturen gebeurde ook. De hopen sneeuw ontstonden en het was nog pittig zweten met de eigenlijk iets te hoge temperaturen. Ik heb geen flauw idee hoeveel graden het op dat moment was maar het voelde als een graad of 8 boven nul. Er zullen vast lezers zijn die hier ook in brixen zitten en dit kunnen beamen. Desalniettemin was het een perfect weertje voor een heerlijke skidag.

unnamed

unnamed

De dalafdaling naar Brixen heeft op zicht de beste papieren om een goed cijfer te krijgen. Dit komt omdat er op een paar hele kleine plekjes na nagenoeg geen bruine plekken zichtbaar zijn. Met een schitterend zonnetje op deze prachtige afdaling zaten mijn 3 maten direct aan een heerlijk biertje op het terras. Ik kwam wat later..Tja, iemand moet jullie toch op de hoogte houden. Proost en fijne dag verder. Vergeet de avondupdate van Frederic niet.

20160124_093549


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

6 reacties

Gesloten voor reacties.