snowboardles-skiwelt

Sydney van Daalen is vaste reageerder op Wintersportweerman.nl en een van de trouwste bezoekers van de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. In Hopfgarten bezit hij een mooie ruime caravan met voortent en daar gaat zijn gezin alle vakanties naartoe. Het was met kerst en oud en nieuw dramatisch …. echt Kaiserwetter. Alleen een beetje weinig sneeuw. Maar dat mocht de pret absoluut niet drukken.

apfelstrudel-skiwelt

Apfelstrudel en spaghetti bolognese smaken altijd even lekker – zeker op een zonovergoten terras. En voor de pistes haalde de Skiwelt alles uit de kast! Echt alles. Wat is er hard gewerkt om het iedereen naar de zin te maken.

sydney2

“Het is ongelofelijk wat de medewerkers van de liftmaatschappij allemaal uit de kast hebben gehaald om elke middag opnieuw die pistes en dalafdalingen meer weer wat extra aangevoerde sneeuw weer goed te krijgen voor de volgende dag”, aldus de belastingconsulent met het eigen administratiekantoor 101administraties.nl. “Als team met mijn vrouw Jolanda (P&O) en de medewerksters Vivian en Brigit werken we rustig door tot alles voor alle cliënten netjes op orde is. Dan is het tijd voor vakantie: rust, genieten en veel tijd voor elkaar.”  Sydney heeft drie kinderen Mandy (11 jaar), Nina (10 jaar) en Tycho (8 jaar). In onderstaande video zie je ze skiën…

“Het grote verschil voor de kinderen was de sfeer op de camping. Sleeën kon niet. Geen ijsbar met kaarslicht. Geen sneeuwballengevechten. Geen sneeuwpoppen bouwen. Maar net als wij waren ook de kinderen verrast over het feit dat je überhaupt gewoon elke dag kon skiën”, adus Sydney. “Wij gingen altijd om half negen als eerste de piste op. Om één uur ’s middags was de sneeuw echt pappig en hielden wij liever op! En zo knap dat er dan de volgende ochtend weer een piste ligt.”

sydney-skiwelt

Sydney skiede veertig jaar geleden twee jaar oud voor het eerst van de Hohe Salve af. Op schoot bij zijn vader op de eenpersoonsstoeltjeslift omhoog. En hij was als kind zes winterweken in het gebied. “Mijn vader had een ijswinkel annex banketbakkerij in Den Haag. Dat was in de zomer keihard doorwerken. ter dispensatie mochten wij in de winter 6 weken weg van school. Zo lang zaten we dan in een gehuurd appartement in de Skiwelt”, legt Sydney uit. Hij speelde in zijn jeugd met lokale vriendjes die in de winterweken vanaf 12 uur vorstvrij hadden om te kunnen skiën. Ook toen al maakte Sydney tochten door het grenzenloze skigebied. “Geloof me: jaren zonder sneeuw tot oud en nieuw had je toen ook al. Op de camping hoorde je met kerst ook niemand over global warming. Het is gewoon een uitzonderingsjaar. En enkele jaren geleden is een keer een hel;e kerstweek verregend. Dat wil je dan echt niet meemaken.”

wasserwelt

“Omdat ik hier al eeuwig kom, ken ik ook alles in de omgeving. Dus hebben we genoeg uitstapjes om te maken. Zo zijn we dit jaar een dag naar Wörgl geweest waar een groot zwembad – de Wasserwelt – is met alles erop en eraan. Zelf ben ik ook gaan hardlopen toen het zo warm was. gebaald hebben we nooit! We zijn op de heenweg op zaterdag vertrokken terwijl we normaal meteen bij het uitgaan van school op vrijdagmiddag gaan rijden. En we zijn drie dagen eerder naar huis gereden.” Dus zaten ze toch te balen? “Nee hoor… het was puur om oma te verrassen om toch een keer samen oud en nieuw te vieren.”

26.12.2015 nachmittags in der SkiWelt.

Geplaatst door SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental op zaterdag 26 december 2015

Op 26 december waren er in de Skiwelt 65 liften open met 137km pistes. Petje af! Inderdaad. Eerder hadden we bovenaan dit artikel deze foto van Sydney staan, maar uit respect voor de hardwerkende medewerkers van de Skiwelt hebben we hem nu alleen aanklikbaar gehouden. Want stel jij hebt net 5 uur een huis staan boenen en dan komt er iemand met een macrolens dat een vlekje op je raam fotograferen. Het ging om één specifiek stuk piste. En zelfs dat gedeelte werd elke dag weer opgelapt. Waarom? Het vormt de schakel tussen Brixen, Hopfgarten, Itter en Söll. Zonder die schakel kan men niet meer rond skiën. Anita Baumgartner van de SkiWelt legt in een reactie uit hoe het zit. En de SkiWelt is trouwens net zo bijgelovig als wij want op 31 december om 12 uur ’s nachts…

oudennieuw

Werd er veel vuurwerk afgestoken om de dooigeesten te verjagen. En dat heeft gewerkt getuige deze foto van vandaag:

12509424_1100199929990414_4616708189532278937_n

Vanaf morgen weer een paar dagen dooi en dan komt de winter pas echt met volle kracht en veel sneeuw terug. 😉

PS Dit bericht is enkele malen ge-edit vanwege de emoties die het oproept

 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

69 reacties

Gesloten voor reacties.