snowboardles-skiwelt

Sydney van Daalen is vaste reageerder op Wintersportweerman.nl en een van de trouwste bezoekers van de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. In Hopfgarten bezit hij een mooie ruime caravan met voortent en daar gaat zijn gezin alle vakanties naartoe. Het was met kerst en oud en nieuw dramatisch …. echt Kaiserwetter. Alleen een beetje weinig sneeuw. Maar dat mocht de pret absoluut niet drukken.

apfelstrudel-skiwelt

Apfelstrudel en spaghetti bolognese smaken altijd even lekker – zeker op een zonovergoten terras. En voor de pistes haalde de Skiwelt alles uit de kast! Echt alles. Wat is er hard gewerkt om het iedereen naar de zin te maken.

sydney2

“Het is ongelofelijk wat de medewerkers van de liftmaatschappij allemaal uit de kast hebben gehaald om elke middag opnieuw die pistes en dalafdalingen meer weer wat extra aangevoerde sneeuw weer goed te krijgen voor de volgende dag”, aldus de belastingconsulent met het eigen administratiekantoor 101administraties.nl. “Als team met mijn vrouw Jolanda (P&O) en de medewerksters Vivian en Brigit werken we rustig door tot alles voor alle cliënten netjes op orde is. Dan is het tijd voor vakantie: rust, genieten en veel tijd voor elkaar.”  Sydney heeft drie kinderen Mandy (11 jaar), Nina (10 jaar) en Tycho (8 jaar). In onderstaande video zie je ze skiën…

“Het grote verschil voor de kinderen was de sfeer op de camping. Sleeën kon niet. Geen ijsbar met kaarslicht. Geen sneeuwballengevechten. Geen sneeuwpoppen bouwen. Maar net als wij waren ook de kinderen verrast over het feit dat je überhaupt gewoon elke dag kon skiën”, adus Sydney. “Wij gingen altijd om half negen als eerste de piste op. Om één uur ’s middags was de sneeuw echt pappig en hielden wij liever op! En zo knap dat er dan de volgende ochtend weer een piste ligt.”

sydney-skiwelt

Sydney skiede veertig jaar geleden twee jaar oud voor het eerst van de Hohe Salve af. Op schoot bij zijn vader op de eenpersoonsstoeltjeslift omhoog. En hij was als kind zes winterweken in het gebied. “Mijn vader had een ijswinkel annex banketbakkerij in Den Haag. Dat was in de zomer keihard doorwerken. ter dispensatie mochten wij in de winter 6 weken weg van school. Zo lang zaten we dan in een gehuurd appartement in de Skiwelt”, legt Sydney uit. Hij speelde in zijn jeugd met lokale vriendjes die in de winterweken vanaf 12 uur vorstvrij hadden om te kunnen skiën. Ook toen al maakte Sydney tochten door het grenzenloze skigebied. “Geloof me: jaren zonder sneeuw tot oud en nieuw had je toen ook al. Op de camping hoorde je met kerst ook niemand over global warming. Het is gewoon een uitzonderingsjaar. En enkele jaren geleden is een keer een hel;e kerstweek verregend. Dat wil je dan echt niet meemaken.”

wasserwelt

“Omdat ik hier al eeuwig kom, ken ik ook alles in de omgeving. Dus hebben we genoeg uitstapjes om te maken. Zo zijn we dit jaar een dag naar Wörgl geweest waar een groot zwembad – de Wasserwelt – is met alles erop en eraan. Zelf ben ik ook gaan hardlopen toen het zo warm was. gebaald hebben we nooit! We zijn op de heenweg op zaterdag vertrokken terwijl we normaal meteen bij het uitgaan van school op vrijdagmiddag gaan rijden. En we zijn drie dagen eerder naar huis gereden.” Dus zaten ze toch te balen? “Nee hoor… het was puur om oma te verrassen om toch een keer samen oud en nieuw te vieren.”

26.12.2015 nachmittags in der SkiWelt.

Geplaatst door SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental op zaterdag 26 december 2015

Op 26 december waren er in de Skiwelt 65 liften open met 137km pistes. Petje af! Inderdaad. Eerder hadden we bovenaan dit artikel deze foto van Sydney staan, maar uit respect voor de hardwerkende medewerkers van de Skiwelt hebben we hem nu alleen aanklikbaar gehouden. Want stel jij hebt net 5 uur een huis staan boenen en dan komt er iemand met een macrolens dat een vlekje op je raam fotograferen. Het ging om één specifiek stuk piste. En zelfs dat gedeelte werd elke dag weer opgelapt. Waarom? Het vormt de schakel tussen Brixen, Hopfgarten, Itter en Söll. Zonder die schakel kan men niet meer rond skiën. Anita Baumgartner van de SkiWelt legt in een reactie uit hoe het zit. En de SkiWelt is trouwens net zo bijgelovig als wij want op 31 december om 12 uur ’s nachts…

oudennieuw

Werd er veel vuurwerk afgestoken om de dooigeesten te verjagen. En dat heeft gewerkt getuige deze foto van vandaag:

12509424_1100199929990414_4616708189532278937_n

Vanaf morgen weer een paar dagen dooi en dan komt de winter pas echt met volle kracht en veel sneeuw terug. 😉

PS Dit bericht is enkele malen ge-edit vanwege de emoties die het oproept

 

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

69 reacties

Gesloten voor reacties.