Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

SkiWelt Brixental begint dag met schitterend wolkenmeer en wat doet Indy?

check ook eens

47 Reacties

 1. frankie schreef:

  Sorry had ik nog niet gezien.

 2. Verstichel schreef:

  @ Hajo allemaal heb toch een paar bedenkingen bij bepaalde weer sites die aan weervoorspelling doen hoor.
  Vb voor de periode 14/02 en 15/02 voor de bestemming Vars-Risoul voorspelt Bergfex op 14/02 20 cm sneeuw en op 15/02 30 cm sneeuw,op de volgende weer sites zijnde Weerplaza en Sneeuwhoogte geven zij voor die zelfde periode 0 cm.
  Wie moeten we eigenlijk nu gaan geloven stel ik mij de vraag.

  • Hajo schreef:

   @guido Op die termijn is het volledig normaal dat je het zo heen en weer ziet springen tussen verschillende modellen en tussen de opeenvolgende modelruns. Je moet het omdraaien: het zou zeer vreemd zijn als het op die termijn NIET heen en weer zou springen tussen 20cm en 0cm en 40cm. Dan zou je moeten denken FRAUDE! Dat kan niet…. zo stabiel. Als je het op en neer ziet springen zou je dat als een geruststelling moeten ervaren… zo van “de wereld werk zoals hij werkt”…

 3. Servus lieverdjes, een kleine update; mijn uitzicht vanuit hotelkamer voor de komende week… 😛
  http://www.kdlfotografie.net/wp-content/uploads/2015/02/IMGP4627.jpg

  Het was een leuke en vlotte rit, vertrokken @ Puurs omstreeks 22u30 onder een sterrenhemel en volle maan bij een temperatuur van -1°C. Gedurende de gehele reis onder dezelfde sterrenhemel gereden met de maan in volle glorie en hoe dieper Duitsland in des te kouder.
  Ter hoogte v/d Eifel zelfs -12°C aangetikt en daarna steeds onder het vriespunt gebleven.
  Erg rustig op de Autobahn en enkel veel vrachtwagens gezien + Winterdienst reed ook massaal rond.
  Wegen lagen goed bestrooid met zout en sommige stukken lagen echt nat dus moeten ze wel strooien.
  Net voorbij Kempten kwam de bewolking opzetten en bleef de temperatuur rond -8°C hangen, aangekomen omstreeks 07u30 was het – 9°C onder een grijs wolkendek op 1060m hoogte.
  Momenteel schijnt de zon maar het voelt nog steeds koud aan, ik zou zeggen: KAISERWETTER !! 😀
  Sneeuw ligt er wel, kon je al zien op bovenstaande foto, maar erg veel is het niet. Ik schat max. 15 a 20cm.
  Zo, nu effe een uil vangen en daarna enkele inkopen doen in de lokale SPAR. 🙂

  Fijn weekend @ iedereen en tot later, tschüss !

 4. Dennis schreef:

  Sauerland komende week wellicht ok maar de week erop mag het dan een week voor de krokusvakantie wel wat kouder worden. 1 week dooi ok. Maar 2 a 3 weken dooi is niet ok. Duimen maar

 5. Verstichel schreef:

  @Hajo ga jij voor volgende week een voorspelling doen wat we onderweg mogen verwachten van weer voor de mensen die vertrekken op vrijdag 13/02 en zaterdag 14/02?

 6. tom schreef:

  mogen we de winter in de LL afschrijven of kan er nog altijd iets moois uit de lucht vallen ???

 7. sneeuwfanaat schreef:

  @Hajo
  Jij geeft het ecmwf-model voor 70%de voorkeur tov het Gfs.Het Gfs blijft echter ook weer met de run van zonet de 6h run consistent Kaiserwetter dus voor de alpen ook volgend weekend!Kun jij mij dan uitleggen waarom jij de voorkeur geeft voor het ecmwf model?Dank alvast

 8. Roy schreef:

  Die foto van het dalstation uit Willingen komt me bekend voor. En uit ervaring zeg ik dat je daar echt tot 2 uur moet wachten in de rij voor een skipas en vervolgens weer moet gaan aansluiten in de rij om naar boven te kunnen. Nee op zaterdag kom ik er niet meer. Winterberg heeft gewoon veel meer liften waardoor de verspreiding ook gunstig is en daar heb ik afgelopen zaterdag dan ook niet langer dan 10 minuten in de rij gestaan ondanks de drukte. Volgend probleem is dat de pistes dan weer overvol raken maar daar kun je dan je tijdstip aardig op aanpassen. Okee op naar de volgende trip! Wat is het plan?? Vrijdagavond gaan rijden richting de Maurienne Vallei ( ik ga voor de ‘Sybelles’ omdat ik daar nog nooit ben geweest) en hopelijk volgens het GFS onder de stralende zon een paar dagen te kunnen skien. Wat een avontuur! 🙂

 9. CJA Hulskamp schreef:

  DieTauplitz krijgt de volgende dagen de volle laag. Zal wel mooie plaatjes opleveren.

 10. Roy schreef:

  Mee eens @sneeuwfanaat deze voor de Maurienne http://www.plaatjesdump.nl/upload/422271e159043b90e8ed49425ebc975a.gif
  geeft geen enkele aanleiding. Druk ligt te hoog en alle leden gaan mee. Het wordt interessant mocht ECMWF er vol voor gaan straks..

 11. johan schreef:

  oei voor de heenreis sneeuw op 14 februari???

 12. Martijn Sonnenberg schreef:

  Ukmo laat nu toch ook een laagje doorbreken op 144 uur in De 12 uura run. Heeft ec gelijk met die korte kaiserwetter week??

  • Ab schreef:

   Idd @Martijn Sonnenberg, UKMO 12u volgt EC die er al 3 runs oprij meekwam. En GFS 12u werkt er nog niet aan mee door nog langer aan kaiserwetter te denken voor de Alpen.
   Mss weer een spannende fase breekt er aan voor de Alpen 😉 Ik zie wel

  • Ab schreef:

   Nu komt EC 12u toch weer met langer kaiserwetter voor de Alpen. Dus nog langer in hogedruksferen. Kan morgen weer anders zijn

   • sneeuwfanaat schreef:

    Ja Ab ecmwf is weer helemaal terug naar gfs ,,,,Kaiserwetter.Ik ga donderdag naar de alpen dus hoop echt op zon.me eerste week eind december ben ik helemaal weggesneeuwd heb 1 meter zien vallen in 4 dagen toen in Filzmoos.Ook geweldig natuurlijk maar een zonnetje wens iedereen.

   • Frans schreef:

    Idd afwachten. Pluim ging vanmorgen ook voor hoge druk gezien de grote verschillen tussen dag/nacht temperatuur. Er is kans op 1040 kpa bel boven lage landen, komt zelden voor. Lekker veel zon en met dikke inversie kan het nog aardig afkoelen snachts

 13. Jan schreef:

  Weet iemand iets te vertellen over het weer in zuid Zwitserland de komende tijd?

 14. Johan W schreef:

  effe update uit Sauerland: we hebben juist 2 dagen geskied in Neuastenberg Postwieze. Vanaf vrijdag 11 u mooi weer gehad tot vandaag zaterdag 15.00 u Volop zon maar koud, momenteel is het hier aan ‘t miezeren(regen). De pistes in Neuastenberg waren goed tot zeer goed, wel ‘s namiddags enkele hardere (ijs) plekken en op sommige steile passages hebben snowboarders de sneeuw weggeskied en daardoor onstaan enkele ‘bruine’ plekken ( dit alleen op de ‘zwarte’ pistes). We hebben 2 heel mooie dagen gehad, vrijdag zeer rustig op de pistes hier, zaterdags iets drukker maar nog steeds geen lange wachttijden aan de liften. Dit gebiedje is een aanrader wie het drukkere Winterberg en/of Willingen wil vermijden. Greetz Johan

 15. Spyfromthesky schreef:

  @ Tom,

  Niemand had je antwoord gegeven. Dus doe ik dit nog maar even. De winter mag je qua natuurijs voor de LL wel afschrijven.
  Laten we hopen dat deze maand niet de warm eindigt, maar rond het jaargemiddelde kan blijven.
  Wie weet krijgen nog voor één keer een dik pak sneeuw in Nederland. Van mij mag het hoor!

  Ik heb de knop toch al omgezet voor LL naar volgend seizoen. En een heel klein beetje wintergevoel heb ik er wel aan over gehouden. De voorgenomen beslissing van het E-bestuur om bij een volgende E-tocht iedereen te mogen laten deelnemen. We hebben een paar keer sneeuw gehad. Sinds lange tijd nachtvorst in Vlissingen. Een paar keer een zeer dun laagje ijs in de sloten gezien.

  Vanmorgen vroeg met hardlopen zag ik een vijftiental groepen ganzen richting het Noordoosten vliegen!
  En deze maand beloofd wel een mooie sportmaand te worden qua regenkansen.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.