skiwelt0702

Patricia Arisse triggerde me vanochtend op Twitter met onderstaande tweet dat er in de Skiwelt Wilder Kaiser Brixental bijzondere condities heersen. Gaaf zeg! Laat alle fans die daar zitten vandaag horen hoe het is! Eric zal op skiweltbrixental.nl wel met een video komen vandaag. Hij heeft sowieso al een interessant bericht over de nieuwe Hartkaiserbahn in Ellmau. Lees daar hoe dit schitterende gebied nu al weer een miljoeneninvestering (23.000.000 euro) gaat doen om een nog perfecter skigebied te maken.

Hier de link naar de videowebcams van Kirchberg en Westendorf.  Ook in de Zillertal Arena zien we het wolkenmeer…

montafon0702

Ook in het Montafon in Vorarlberg zien we een wolkenmeer. Maar niet op deze schitterende webcamplaat! Gekmakend mooi!

zellamsee0702

Hoe lokaal dat is zo’n nevelmeer blijkt als we op de webcam van Zell am See Kaprun kijken. Daar gewoon open bewolking.

En in Kleinwalsertal gewoon al grand beau! Doet vermoeden dat we waarschijnlijk honderden schitterende webcamplaatjes kunnen vinden vandaag. Kijk eens rond in ons menu bij de webcamoverzichten van onze partners!

lesmenuires0702

Zo ook deze in Les Menuires.

sancristina0702

Val Gardena in Zuid-Tirol een beetje “het pijnpunt” als je ziet hoeveel sneeuw er overal elders is gevallen. Maar de condities zijn hier ook perfect en zo’n poedersuikertje als van Remy frist de boel toch op. Vooralsnog staat mijn tweede boude voorspelling als een huis. In tegenstelling tot de derde die vandaag is gebroken als een dunne plaat ijs.

flutlicht0702

De Wintersport-Arena Sauerland mag niet ontbreken vandaag. Geweldige condities en iedereen die er geweest is is lyrisch. Moet je niet dit plaatje zien van het dalstation in Willingen vanochtend natuurlijk. Nee die liften hebben een grote capaciteit tegenwoordig en ze malen het zo door. Maar midweek is super natuurlijk als je het kunt regelen…

indy0702

Dit is wat ons model nu berekent voor Indy. Lees ook nog maar even na wat Ronaldo er gisteravond ondanks stroomstoring over schreef. Kort samengevat: de regen en ijzel vanochtend in Nederland bereikt vannacht de Alpen en zorgt daar tot de nacht op maandag voor een eerste accumulatie van 10 tot 15cm. Vervolgens komt maandagochtend een grote push alleen in Oostenrijk waaruit het tot dinsdagavond ruim een halve meter zal sneeuwen. Lokaal zullen we accumulaties tot 1 meter zien! Lekker!

couldntbemore

Het Amerikaanse weermodel is al dagen het meest op Kaiserwetter-toer.

volgendedump

Gaan we in het Europese weermodel een week vooruit dan zien we een volgende dump aan de noordkant. Ik geef dat scenario 70% kans ten opzichte van het Amerikaanse. In dat model trouwens dan rond de 18e weer sneeuw aan de noordkant. Voor de Lage Landen zijn er vooralsnog geen nieuwe winterkansen. Zelfs in Sauerland gaat het dooien. Maar die sneeuwlaag daar is nu stabiel. Zelfs een beetje regen zal het niet stukmaken. En als het in Sauerland een paar uurtjes regent is het in elk geval lekker rustig op de pistes…

istanboel0702

 

Het meest spannende voor de komende dagen voor mij is de mogelijke zware sneeuwval in Istanboel. 25cm moet kunnen. Dat gaat unieke beelden opleveren…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

47 reacties

Gesloten voor reacties.