Het is altijd weer moeilijk welk skigebied je kiest en welk hotel je boekt. Zelfs als je al voor een skivakantie in Oostenrijk in 2023 hebt gekozen, blijft de keuze complex. Je zoekt een uitdagend sneeuwzeker skigebied met ook wat mooie toegankelijke blauwe pistes. En je zoekt een comfortabel sportief hotel dat niet over the top is. Het familiehotel Das Falkenstein in Kaprun voldoet aan vele eisen. Het ligt rustig iets buiten het centrum van Kaprun en je stapt er zo in in de skigebieden van Zell am See Kaprun, waaronder de gletsjer het Kitzsteinhorn, de Maiskogel en de Schmitten/Areit.

Skiën met Pasen

Dankzij het gletsjer skiën rond het Kitzsteinhorn kun je het grootste deel van het jaar op de lange latten. Minimaal met de herfstvakantie zit je al helemaal goed. Dan volgt een lang seizoen waarin het op 3000m “Top of Salzburg” zelden dooit. Pasen wordt met gemak gehaald. Zelfs in de lagere skigebieden zoals de Maiskogel en rond de Schmittenhöhe (en ook in Saalbach kun je terecht met dezelfde skipas). In Nederland is er geen Paasvakantie meer voor de scholieren en toch is het een mooie periode om te gaan. Maar zelfs met de meivakantie zit je nog goed in Kaprun, waar je geloof het of niet, nog kunt skiën tot diep in juli. Dus ga eens na wat je doet met Pasen 2023. Toch nog een korte skivakantie?

Top skigebied

Hotel Das Falkenstein met zijn halfpension en zijn à la carte restaurant Das Federspiel is een keuze waar je getuige de vele positieve reviews geen spijt van krijgt. De familie Nindl runt dit hotel al generaties en toch wordt er volop geïnvesteerd in vernieuwing van de kamers, de wellness en alle andere ruimtes. Het resultaat is een op en top modern hotel met traditie in een topskigebied.

Het hotel heeft naast een mooi zwembad tal van leuke verrassingen zoals een hottub in de mooi aangelegde tuin.

Falken Air

De eigenaar van het hotel Sepp Nindl, is een gepassioneerd paraglider. Je kunt met hem of met piloten uit zijn team (inderdaad de eigenaar van deze website vliegt ook vaak in dat team) een tandemvlucht maken vanaf de Schmittenhöhe. Zijn kleine luchtvaartmaatschappij heet toepasselijk Falken Air. Bekijk het maar eens evenals de website van zijn mooie wintersporthotel.

Categorieën: hotels

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.