Het is altijd weer moeilijk welk skigebied je kiest en welk hotel je boekt. Zelfs als je al voor een skivakantie in Oostenrijk in 2023 hebt gekozen, blijft de keuze complex. Je zoekt een uitdagend sneeuwzeker skigebied met ook wat mooie toegankelijke blauwe pistes. En je zoekt een comfortabel sportief hotel dat niet over the top is. Het familiehotel Das Falkenstein in Kaprun voldoet aan vele eisen. Het ligt rustig iets buiten het centrum van Kaprun en je stapt er zo in in de skigebieden van Zell am See Kaprun, waaronder de gletsjer het Kitzsteinhorn, de Maiskogel en de Schmitten/Areit.

Skiën met Pasen

Dankzij het gletsjer skiën rond het Kitzsteinhorn kun je het grootste deel van het jaar op de lange latten. Minimaal met de herfstvakantie zit je al helemaal goed. Dan volgt een lang seizoen waarin het op 3000m “Top of Salzburg” zelden dooit. Pasen wordt met gemak gehaald. Zelfs in de lagere skigebieden zoals de Maiskogel en rond de Schmittenhöhe (en ook in Saalbach kun je terecht met dezelfde skipas). In Nederland is er geen Paasvakantie meer voor de scholieren en toch is het een mooie periode om te gaan. Maar zelfs met de meivakantie zit je nog goed in Kaprun, waar je geloof het of niet, nog kunt skiën tot diep in juli. Dus ga eens na wat je doet met Pasen 2023. Toch nog een korte skivakantie?

Top skigebied

Hotel Das Falkenstein met zijn halfpension en zijn à la carte restaurant Das Federspiel is een keuze waar je getuige de vele positieve reviews geen spijt van krijgt. De familie Nindl runt dit hotel al generaties en toch wordt er volop geïnvesteerd in vernieuwing van de kamers, de wellness en alle andere ruimtes. Het resultaat is een op en top modern hotel met traditie in een topskigebied.

Het hotel heeft naast een mooi zwembad tal van leuke verrassingen zoals een hottub in de mooi aangelegde tuin.

Falken Air

De eigenaar van het hotel Sepp Nindl, is een gepassioneerd paraglider. Je kunt met hem of met piloten uit zijn team (inderdaad de eigenaar van deze website vliegt ook vaak in dat team) een tandemvlucht maken vanaf de Schmittenhöhe. Zijn kleine luchtvaartmaatschappij heet toepasselijk Falken Air. Bekijk het maar eens evenals de website van zijn mooie wintersporthotel.

Categorieën: hotels

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.