httpv://www.youtube.com/watch?v=Dd31l2aJL8A

Het gaat eindelijk gebeuren: een gezamenlijke Wintersportweerman skitrip naar een bekend skigebied! Wat te denken van een ski-in ski-out pension in Königsleiten in de Zillertal Arena. In een eerder bericht over deze skitrip is het beeld ontstaan dat we alleen maar zouden gaan “knallen”. Niets is minder waar. Begin april is juist een tijd om lekker te chillen op een zonneterras. En het Edelweisshaus heeft een van de mooiste meest relaxte zonneterrassen van de Alpen. Zie de videoclip van dit seizoen hierboven. Dus laat je niet afschrikken door het idee dat er een aantal skifreaks meegaan waaronder ook weerman Hajo (ik dus). Ik vind het altijd leuk om langzaam te skiën met mensen die het leuk vinden om nog wat aan hun techniek te schaven. We doen echt slow skiing! Ik ga zeker met de freaks/cracks ook wel af en toe een uurtje of twee knallen of misschien eens een freeride toertje doen… maar ook dan zul je ons snel weer op het terras zien…  het moet vooral gezellig en ontspannend worden… ’s Avonds kunnen we bomen over lawines en weerkunde. En daarna gaan stappen. Als we al niet te moe zijn van een uurtje après-ski voor het avondeten in de Schirmbar vlak onder het pension. 

OK wat kost het?
Voor 39 euro per nacht incl. halfpension kunnen we in het Edelweisshaus terecht van 1 tot 4 april. Dat zijn drie overnachtingen voor 117 euro. De skipas voor 3 dagen kost 129 euro (zie tabel). Die pas is geldig in het hele Zillertal tot op de Hintertuxer gletsjer. Maar dat zal niet nodig zijn want met 1600m is Königsleiten een van de sneeuwzekerste skidorpen van heel Oostenrijk. 

Hoe kan het zo goedkoop zijn voor ons? Dat komt omdat Pasen erg laat valt en het skigebied heel lang open blijft. Dan zijn er altijd nog groepen die bepaalde dagen opvullen. En dan valt er wel eens een gat. Daarom die hele speciale prijs voor Wintersportweerman.  Ik hoop dat jullie massaal gaan boeken. Doe dat via dit formulier en geef aan bij bijzonderheden “Wintersportweerman” en of je al dan niet een eenpersoonskamer wilt. We houden in eerste instantie 5 kamers voor 1p vast. Want alleen zo kunnen er meer dan 50 mensen boeken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

httpv://www.youtube.com/watch?v=oBceQ8O3iKs

Dit is een kleine presentatie van het Edelweisshaus. Een oergezellig puur Nederlands (en netjes zoals bij ons rookvrij) pension met altijd ene heel gezellig team dat je verwent als in een sterrenhotel maar dan met de beentjes op de grond. De kamers zijn wat primitief omdat het vroeger een huis van de Oostenrijkse Alpenvereniging was. Het zijn twee persoonskamers met de bedden in het verlengde. Douches en toilet op de gang. Voor de standaardprijs wordt je ingedeeld met een andere boeker. Wil je een kamer voor je alleen betaal je 11 euro per nacht bij. Kom je op 150 euro voor de drie nachten.  

Vul dit formulier in als je mee wilt. Als de eerste formulieren binnen zijn gaan we meteen wat puzzelen en kunnen we ook de open plaatsen in carpool-auto’s aanprijzen! 

13 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *