De Noorse weersite yr.no. kopte gisteren dat het skiseizoen in het noorden van Noorwegen record vroeg is gestart. Er is 15 cm sneeuw gevallen in het skigebied van Tromsø, genoeg om het skigebied te open en er wordt nog meer sneeuw verwacht vooral op vrijdag en zaterdag als mildere lucht vanuit het zuiden naar het noorden probeert op te rukken. Het noorden blijft voorlopig in de koude lucht zodat de winter daar begonnen is.

Een hele mooie link om het winterweer in het hoge noorden te volgen is de live webcam op de Noordkaap. Momenteel zijn er prachtige wolkenpartijen en sneeuwbuien op te zien. Neem even een kijkje door hier te klikken.


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

1 reactie

Gesloten voor reacties.