Tot vorig jaar was Frankrijk voor mij het land van de stokbroden, de Eiffeltoren, croissants, barrets en de taal van de liefde. Maar écht niet het land van de wintersportvakantie. Althans, voor mij. Ik stond eerder op de latten in Duitsland, Italië, Bulgarije én Frankrijk, maar Oostenrijk was en bleef altijd mijn #1. Toch heeft een onverwachts skitripje naar La Plagne mij vorig jaar van mening doen veranderen. Hoewel Oostenrijk eerlijkheidshalve nog altijd bovenaan de lijst staat, heb ik een fantastische skitrip gehad waardoor ik Frankrijk als wintersportbestemming op een hele andere manier ben gaan bekijken. Mede dankzij Subli’Cimes. Subli-watte? Ja, dat dacht ik ook.

FullSizeRender_1

Lente in de sneeuw

Subli’Cimes is een evenement in de lente (yes, lenteskiën vind ik persoonlijk echt een aanrader). En ja, dan is er zeker nog (goede) sneeuw in La Plagne. Met Subli’Cimes koop je een skipas, maar krijg je daar héél veel leuke gratis activiteiten bij. Ik ga je proberen een idee te geven, want ik kon me er toen ik er voor ’t eerst van hoorde (ook) niet echt veel bij voorstellen. Het gebied heeft 6 bergtoppen, die allemaal in een ander thema zijn ‘aangekleed’. Zo heb je 1 zen-bergtop waar je je kunt laten masseren en een duik in de jacuzzi kunt nemen, is er een berg met een sprookjesthema en waan je je op een andere bergtop weer in Lapland met een kudde baby-rendieren. Ik laat je een aantal foto’s zien die ik vorig jaar maakte. Foto’s zeggen immers meer dan 1.000 woorden.

Subli'Cimes La Plagne

Die baby-rendieren waren geen grap zoals je ziet.

Subli'Cimes La Plagne

Wie durft zijn kunstjes te vertonen in de waterbak?

Subli'Cimes La Plagne

Wat heerlijk, even in de jacuzzi van de zon genieten.

Subli'Cimes La Plagne

Net een flinke smakkerd gemaakt? Tijd voor een massage!

Er zijn 6 thema’s (waaronder een aantal thema’s die ook héél leuk zijn voor kinderen), maar de bergtop met het adrenaline-thema heeft toch wel het meeste indruk op mij gemaakt. Al was ‘mix & beach’ ook heel gezellig met DJ, drankjes en een Hawaii-sfeertje.

Subli'Cimes La Plagne

Muziekje, Hawaii-sfeertje … alleen m’n drankje ontbreekt nog!

Subli'Cimes La Plagne

Adrenaline dus. Skischoenen uit, bungeejumptuigje aan. Dat is letterlijk wat er op die top gebeurt. Over bungeejumpen hoef ik niet eens te piekeren, no way! Maar reversed bungeejumpen (gekatapulteerd worden), dat wilde ik wel proberen. Zeker in de sneeuw met het fantastische uitzicht vanaf die bergtop. Hoewel ik enorme hoogtevrees heb, gooide ik de skischoenen in no-time uit. Dat ging bij de naastgelegen airbag-attractie, waarbij je van 8 meter hoog op een groot luchtkussen springt, wel anders. Daar heb ik me vastgeklampt aan de begeleider, terwijl 10-jarigen zonder problemen in het diepe sprongen. Eng dat het was!

Ik ben echt een schijterd maar dit was zó eng! Reversed bungee jumping bovenop een berg in La Plagne #skiingintospring Geplaatst door Budgetproof.nl – blog over betaalbaar leven op vrijdag 10 april 2015

Subli'Cimes La Plagne

Dit was véél enger dan het lijkt.

Wanneer is Subli’Cimes wat voor jou?

Subli’Cimes is vooral leuk als je het leuk vindt om naast het skiën ook andere dingen te doen en op een andere manier van de sneeuw, zon en je vakantie te genieten. Die 6 verschillende bergtoppen zijn gewoon kleine cadeautjes op zich. Wat een verrassing en wat een gezelligheid. Als je de kans krijgt om eens te gaan kijken, zeker doen! Ik weet in ieder geval wel dat ik aan een paar dagen niet genoeg had. Er was zoveel te ontdekken. Leuk als je in de lente nog wilt skiën en net dat beetje extra zoekt.

Dit jaar vindt dit evenement van 3 tot en met 15 april plaats.


Na het zien van dit filmpje wil je toch direct reserveren voor deze lente-ski-ervaring? Ik wel in ieder geval.

Subli'Cimes La Plagne

Deze bergtop verlaat je sowieso helemaal zen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.