Hééééérlijk, dat is het enige woord dat ik kan gebruiken om de voorbije dagen in Montafon te omschrijven. Na enkele tripjes zonder echt veel sneeuw was dit de eerste keer dat alles geopend was! Tijd om te ontdekken en daar hoort dit jaar ook diepsneeuw bij!  Avontuur op officiële pistes, dat kan, gewoon de skiroutes nemen! Je hoeft je niet op enorme trips te wagen om in Montafon te genieten van verse diepsneeuw!

Meer avontuur

Skiroutes, dat zijn ongeprepareerde pistes die je in Montafon makkelijk kan ontdekken. De pistes worden wel dagelijks gecontroleerd door de pistenrettung. Zowel op  Golm, Gargellen als Silvretta Montafon zijn er verscheidene pistes die ideaal zijn om te leren omgaan met diepsneeuw.  Skiroutes dat is meer avontuur op een officieel stukje piste.  Wat je hier tegenkomt zijn bomen, rotsen en soms diepe afgronden. Ook blijft hier lawine-gevaar mogelijk, in Montafon staat dit, net als in andere gebieden altijd netjes aangegeven. De kans is dus kleiner. Laat je gaan op deze pistes, maar denk ook wel aan jouw veiligheid en die van anderen.

IMG_5189

Minder drukte

Eén van die andere voordelen aan skiroutes is dat het er vaak minder druk is dan op de pistes. Ideaal. Je kan je skills gewoon oefenen zonder dat je hier rekening moet houden met anderen. Probeer die grote bochten te nemen, ga dwars, val voor de zoveelste keer. Niemand stoort zich eraan op de skiroutes. Ga echter nooit alleen de skiroutes op. Kennis van het terrein is noodzakelijk indien je toch alleen gaat en vergeet de Lawine- 3-eenheid niet.

IMG_5240

Technische uitdaging

Op skiroutes kan je jouw skills echt naar een hoger niveau brengen. Ofwel ligt er poedersneeuw, ofwel ligt het vol met buckels. Beide vereisen een specifieke techniek en het is heerlijk om er te oefenen. Net omdat het niet druk is hoef je weinig schaamte te hebben bij de zoveelste valpartij. Voor mij is techniek belangrijker dan snelheid. Inderdaad ik ben niet van de snelste, maar dat is ook mijn doel niet. Ik wil mijn techniek verbeteren en daar moet ik ook voor op de skiroutes zijn. Neem iemand mee die je kan begeleiden en tips geven waar nodig!

IMG_4596

Fysieke inspanning

Zeker voor al de beginners ga je merken dat de skiroutes fysiek een grotere uitdaging zijn. Pistjes knallen is helemaal niet zo vermoeiend als oefenen in een dik pak sneeuw! Wat heb ik gezweten. Afgezien. Heel eerlijk, het vroor min 10 maar het voelde als +20°C. Ik kan hier echt van genieten, van dat gevoel dat je gewerkt hebt. Die stijfheid in je armen de dag nadien om steeds opnieuw recht te geraken. Wandelen omdat je ergens fout bent gegaan. Het hoort er allemaal bij.

IMG_5300

Skiroutes in Montafon

Montafon telt talloze skiroutes en hellingen, ideaal voor freeriders om hun skills verder te ontwikkelen. Dit gebied telt ongeveer 50 kilometer aan skiroutes. Het leuke aan deze skiroutes is dat deze makkelijk te bereiken zijn. Vanuit het liftje kan je vaak zonder probleem deze routes ontdekken. De pistes zijn makkelijk te ontdekken. Je herkent ze op het pistepnlan aan de stippellijntjes. De populairste skiroute is Nidla in Gargellen, met maar liefst 387 bochten! Deze Nidla afdaling is de langste en gelijkmatigste in zijn soort en je overwint hier meer dan 500 hoogtemeters. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Montafon.

Ben jij al in Montafon geweest en heb je er heerlijke skiroutes ontdekt! Laat het ons weten, ik kijk uit naar jullie ervaringen.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

20 reacties

Gesloten voor reacties.