Als je in 1911 al gastgebied bent voor een van de allereerste skiwedstrijden van Oostenrijk, dan ben je een stoer gebied. Iets minder stoer was het record voor de langste stoeltjeslift dat ze lang op hun naam hadden staan. Helemaal in je uppie (toen waren er nog geen tweepersoons-stoeltjesliften), deed je er bijna een uur over om boven te komen. Daar moeten we nu écht niet aan denken! Gelukkig is het gebied inmiddels helemaal gemoderniseerd en doen ze er alles aan om het de wintersporter naar zijn zin te maken.

Klaar voor de dalafdaling

Ook op 1936 meter hoogte 3 meter sneeuw

Hoewel we in Nederland misschien niet zo vaak van Die Tauplitz horen, is het in Oostenrijk hartstikke bekend. Nu denk je Die Tauplitz op 1936 meter, die staat toch niet op het sneeuwgarantie-lijstje? Jawel hoor! Juist door de natuurlijke ligging van dit gebied kun je altijd op sneeuw rekenen.

Vergeet niet om je heen te kijken

Ga je voor het eerst naar dit gebied of wil je juist na dag-in-dag-uit dezelfde pistes geskied te hebben weleens wat anders zien? Bij Die Tauplitz zijn ze de beroerdste niet en hebben ze 2 nieuwe skiroutes voor alle ski- en boardfans uitgestippeld. Heerlijk, zo’n voorgekauwde route. Dan hoef je alleen nog maar te volgen en genieten. Ik ben fan!

Skiroute Die Tapuitz 2

De panorama-route voor mooie uitzichten

Duur: ongeveer 2 uur zonder uitrustpauzes en pauzes om van het uitzicht te genieten.
Lengte: 10,5 kilometer (klik op de kaart om ‘m te vergroten).
Tip: vooral leuk bij mooi weer omdat je dan ook echt van het uitzicht kunt genieten.

Je vertrekt en eindigt bij dalstation Mitterstein. Wat kom je tegen onderweg? Een 360-gradenuitzicht vanaf de Lawinensteingipfel. Omringd worden door het Dode Gebergte (Tote Gebirgte, heet zo omdat er niets groeit op deze bergen), de Dachsteingletsjer en Grimming. Niet teveel naar je ski’s kijken dus, maar om je heen! Bij deze skiroute draait het om wat je om je heen ziet. Stop ook lekker bij één van de leuke hutjes die je onderweg tegenkomt om – onder het genot van een drankje – het landschap te bewonderen.

Skiroute Die Tauplitz 1

De grote almronde voor de ambitieuze wintersporter

Duur: ongeveer 2,5 uur, maar doe het lekker in je eigen tempo
Lengte: 17,5 kilometer (klik op de kaart om ‘m te vergroten).

Voor deze grote almronde heb je 2 opstapmogelijkheden. Je kunt de complete route skiën door op te stappen bij de 4-persoonsstoeltjeslift in Tauplitz of het dalstation van gondelbaan Mitterstein. Heb je na de complete skiroute nog energie over? Ski of board dan zeker ook de lange dalafdaling om je tocht mee af te sluiten.

Ga je binnenkort nog richting Die Tauplitz? Sla deze skiroutes in je favorieten op en vergeet ons niet te vertellen hoe adembenemend het uitzicht écht is!

Categorieën: Die Tauplitz

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.