De Super7  is een idee om de 7 hoogste punten van het sneeuwzekere skigebied een herkenbare naam te geven. Yoran Wezepoel die het hele seizoen in Obertauern lesgeeft, krijgt er nooit genoeg van. “Die prachtige vergezichten. Ik krijg er bij mooi weer zoals vandaag elke keer kippenvel van”, aldus de enthousiaste skileraar. “En het mooie is: iedereen kan deze toppen aandoen omdat er zowel steile als eenvoudige pistes omlaag voeren.” Op een enkele uitzondering na. Gamsleiten 2 heeft alleen een zwarte.

ObertauernSuper7

Wat Yoran erg aanspreekt bij het concept van de Super 7 is dat het geen ronde is met een vaste richting. De Gamsleiten 2 vind hij ook gaaf: “Die piste wordt maar 1 keer in de 2 weken geprepareerd en dus heb je goede techniek nodig om hier over de buckels af te dalen. De aankomende 3 vakantieweken worden heel druk. Daarna heb ik misschien weer iets meer tijd om off-piste te skiën. Momenteel is het lawinegevaar toch erg hoog. Er is veel wind geweest en er zijn veel gevaarlijke plekken. De pistes hier zijn minstens zo mooi. Het was een schitterende dag vandaag. In de namiddag sloeg het weer om. Ineens waren er forse rukwinden. Geniet van de plaatjes.” 

foto 1 foto 2b foto 3 foto 3b foto 4 foto 4b foto 5 foto2b foto4b

 

yoran2

 

Hier zien we Yoran met een kleine leerling die net het skidiploma van het Gästerennen heeft gekregen. Op welke ski’s Yoran skiet?  “Ik ski afwisselend op 3 paar ski’s:  offpiste ski’s van Liberty, all mountain van Head ( I. Magnum) en een GS ski van Atomic, de dubbeldekker.”

Categorieën: FotoObertauern

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.