Gerlos is onder Nederlanders misschien wel het bekendste skidorp van de Alpen. Het heeft daardoor iets plats maar is eigenlijk best wel sjiek met mooie hotels en winkels. De après-ski en het nightlife zijn er zeer levendig van ’s middags tot in de vroege uurtjes, en meestal  is het gewoon erg gezellig. Niet snob zeg maar. En dan dat uitgestrekte veelzijdige skigebied waar de laatste jaren alle oude liften zijn vervangen door snelle moderne installaties. Met het knusse gezinsvriendelijke Königsleiten dat met zijn 1600m hoogte tot de sneeuwzekerste skidorpen van de Alpen behoort. Met Zell am Ziller met zijn rustige ligging zonder dalafdaling, maar met Arena Coaster bergachtbaan. Snel bereikbaar vanaf de Inntal Autobahn en gunstig gelegen voor  daguitstapjes naar de andere skigebieden van het Zillertal. Hochkrimml met zijn praktische accommodatie pal aan de uitdagende carvingpistes van de Gerlosplatte. En tenslotte Wald im Pinzgau en Krimml beneden in het Salzburgerland buiten het skigebied, maar met fraaie langlaufloipes en skibusverbinding met het skigebied. 

De Zillertal Arena is personally aproved by wintersportweerman Hajo Smit!

De Zillertal Arena vormt één volledig geïntegreerd skigebied (zie de interactieve panoramakaart) van Zell in het Zillertal in Tirol (dorp op 580m maar skigebied begint hier op 1300m) via het sneeuwzeker op 1300m gelegen Gerlos tot aan de nog sneeuwzekerder Gerlospas met de pistegebieden Königsleiten en Hochkrimml. Daar zit je al over de Tiroolse grens in het Salzburgerland. Door de jaren heen is er steeds flink geïnvesteerd zodat het gebied echt aan alle moderne eisen voldoet. Wachttijden bij de liften behoren tot het verleden. Voor een tocht van de ene kant van het skigebied naar het andere en terug moet je inclusief lunch en andere pauzes op de vele gezellige bergrestaurants bijna wel een hele dag uittrekken. Maar ook in de deelgebieden kun je je dagenlang vermaken op brede carvingpistes, spannende offpisteafdalingen en snowparks. Is het een keer echt beroerd weer dan is het Kristallbad in Wald een optie.

SkiMovie
In de Zillertal Arena zijn op 3 plekken SkiMovie routes aangelegd: bij de Kreuzwiesn-X-Press in Zell, bij de Ebenfeld X-Press in Gerlos en bij de Gipfelbahn in Königsleiten. Daar wordt automatisch een video opgenomen van je prestaties. ’s Avonds pluk je die video weer van internet en kun je hem delen met al je vrienden.

Volg de Zillertal Arena ook op:

Die Zillertal Arena auf youtube

Foto:

Actuele webcam:

Voor alle webcams van de Zillertal Arena zie hierrr.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *