Ben je niet bekend in Italië maar wel in Oostenrijk en wil je toch eens aan de zonnige zuidkant wintersporten? Dan is het Val Gardena Gröden je absoluut eerste keuze. Waarom eigenlijk?

Culinaire klasse
De reden waarom je je als doorgewinterde Oostenrijkganger meteen thuisvoelt in de dorpen Wolkenstein – Selva, St. Christina – S. Cristina  en St. Ulrich – Ortisei is dat de bouwstijl en sfeer niet overdreven Italiaans zijn. De oorspronkelijke taal hier is Ladinisch, maar als er veel Duitse gasten zijn (en dat is bijna altijd zo) dan is alles overwegend Duits. Tegelijkertijd zorgen de Italianen en de hoteliers die allemaal meertalig zijn voor de nodige flair en zeker ook culinaire klasse.

Après-ski
Zoek je echte après-ski en zoveel mogelijk nabijheid bij de pistes dan is  Wolkenstein – Selva de beste keuze. Zoek je knusheid en veel souvenirwinkels en een centrale ligging in het skigebied dan St. Christina – S. Cristina een goede optie. St. Ulrich – Ortisei is duidelijk het grootste dorp met grotere winkels en dure en minder dure hotels. De hoogteligging is goed: tussen 1236 en 1563 meter heb je vrijwel zeker een pak sneeuw op je dak.

Langkofel legendarisch
Misschien wel de belangrijkste reden om je eerste kennismaking met wintersport in Italië in het Val Gardena Gröden te beleven is het feit dat de eigen skigebieden op de Seiser Alm en Seceda naadloos verbonden zijn met het haast legendarische Dolomiti Superski (zie skipasinfo). Niet dat je per sé zo ver van huis moet: direct boven de dorpen liggen heerlijke carvingpistes en heb je met de Langkofel (3181m) al de beroemdste berg van de hele Dolomieten. Maar toch die je op zeker moment een keer die hele Sella Ronda. Moet je gewoon gedaan hebben. En vervolgens kun je met stukjes busverbinding op nog veel meer plaatsen in de regio skiën totdat je zo langzamerhand een echte fan van de Italiaanse wintersport bent geworden.

Zuidkant
En dan tenslotte die zon! Aan de zuidkant heb je gewoon meer zonuren dan aan de noordkant. Feit! Het kan ook wel eens omgekeerd zijn dus last minute boeken is een optie. Kijk bijvoorbeeld bij deze aanbiedingen of gewoon op de handige boekingspagina. Kan ook zijn dat aan de noordkant in de schoolvakanties alles is volgeboekt. Probeer dan ook eens met het gezin de zuidkant uit. Het lijkt misschien een reclamepraatje allemaal. En dat is het ook, maar ik zou het niet schrijven als het niet waar was!

Links

 

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *