Obertauern is in Oostenrijk heel bijzonder omdat het dorp al boven de boomgrens ligt. Sportieve liefhebbers van de Franse Alpen en van hooggelegen Zwitserse stations voelen zich in Obertauern op 1740m meteen thuis. En toch is Obertauern gewoon gezellig Oostenrijks. Met een après-ski die er mag wezen en met een uitstekende service in alle hotels. De hele lange winter van medio november tot begin mei is alles echt perfect voor elkaar hier boven op deze bergpas.

Volop skischolen met ook Nederlandse skileraren voor groot en klein.   

Het skigebied vormt een arena die je helemaal rond kunt skiën. Als je flink doorskiet ben je in twee uurtjes wel rond. Doe je het wat gemoedelijker en neem je bepaalde liften verschillende keren kun je hele dagen rondzwerven. Klik op de kaart of hier voor een grotere afbeelding!

Beroemd is de Gamsleiten 2, één van de steilste pistes van de Alpen. 

Spectaculair is het Gamsleiten Criterium jaarlijks eind april. Honderden mensen gaan met een schepje schatgraven op een piste. Iedereen vindt een schatkistje met een verrassing. Er zijn sensationele prijzen waaronder ook splinternieuwe auto’s! Daar gaan we met Wintersportweerman.nl natuurlijk heen! Ga je mee? Meld je dan op deze pagina aan!

Snowkiten is heel erg populair in Obertauern en jij kunt het proberen. Er is namelijk een echte snowkite school. Het komvormige terrein achter het dorp leent zich natuurlijk uitstekend voor deze sport en wind staat er ook altijd wel op deze pas.

De Beatles in Obertauern

In 1965 kiezen de Beatles Obertauern als filmlocatie voor hun film Help! omdat op dat moment alleen in het sneeuwzekere Obertauern genoeg sneeuw lag voor de filmbeelden (bron).

 

Zie op wintersportweerman.nl ook de webcams en het ensemble en de skitrips voor Obertauern. 

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *