Eén van de leukste skigebieden van Oostenrijk en misschien wel van de Alpen is zeker Loser. Je mag dat zeker niet op zijn Engels uitspreken! Het is Loser op zijn Duits genoemd naar de gelijknamige berg in het skigebied van 1838m hoogte. De basis van het skigebied ligt op 854m ruim honderd meter hoger dan het dorp Altaussee da weer schitterend ligt aan de Altausseer See. Dat hoogteniveau is hier in Stiermarken in het oosten van Oostenrijk al zeer zeer sneeuwzeker! Sterker nog: Loser is een echt Schneeloch! En daarmee een paradijs voor gezinnen én de betere skiër die ook wel eens offpiste wil.

Een impressie van Loser aan het einde van een zeer sneeuwrijk seizoen

Profiteer van de video die ik in 2019 opnam in het skigebied. Nog mooi voor de covid pandemie, maar gelukkig kunnen we in 2022 zeggen dat het skigebied open is zij het met deze helder uitgelegde maatregelen. Super praktisch bij Loser is dat je het skigebied kunt bereiken buiten het vaak verstopte verkeersknooppunt München om. Het is gewoon echt weer eens heel wat anders dan wintersport in de meer bekende Oostenrijkse regio’s.

Heerlijk dus!

Dit is echt het summum van een klein maar fijn skigebied. Met een beperkt aantal pistenkilometers – namelijk 34 – kun je er toch avontuurlijk rondskiën en zijn er heerlijk lange dalafdalingen met ook een hele rits gezellige berghutten langs de route. Zie hier de interactieve pistenkaart waar je ook ziet welke liften en pistes open zijn actueel.

Op dit moment ziet het er in Loser zo uit! Meer webcams en weer in Loser zie hier.

Hagan Lodge Altaussee

Zeker niet te versmaden zijn de knusse Hagan Lodges die hier letterlijk zoals in Noorwegen ski-in ski-out langs de piste zijn gebouwd. Die gaan echt zeker niemand teleurstellen. Lees hier mijn verslag van een verblijf in en lodge.

Lees ook onze artikelen:

Hier alle artikelen die we door de jaren heen over Loser hebben geschreven.