Filzmoos is een pittoresk dorp in het Salzburger land met zijn eigen kleine zeer fijne skigebied. Het is een echt familiestation met zeer actieve skischolen en leuke bergrestaurants. Ondanks het beperkt aantal pistenkilometers kun je toch heel leuk rondskiën. Het dorp ligt zeer sneeuwzeker op 1000m en is en en al gezelligheid. De Hubertushof is het meest bijzondere hotel omdat hier een van de beste vrouwelijke koks ter wereld staat te koken: Johanna Maier.

Pistekaart

Wintersportweerman Hajo: “Ik kom al jaren in Filzmoos en heb er ook regelmatig gelogeerd. Als je een keer in de kersttijd bij de almen boven geweest bent dan ben je verkocht. Dat is een van die hele speciale dingen van Filzmoos. Je hoeft hier niet eens te skiën om je helemaal senang te voelen. Gewoon genieten van een eindeloos veel mooier decor dan een regenachtig Nederland of Vlaanderen in de winter. En ga je dan toch skiën verbaas je je hoe zo’n klein skigebied zo veel leuke verrassende hoekjes kan hebben. Je kunt gewoon leuk rondzwerven in dit skigebied en regelmatig even naar je kinderen zwaaien die in een skiklasje onderweg zijn.”

Nacht van de ballonnen

Filzmoos is in de winter de Europese hoofdstad van de luchtvaart met in januari twee volle weken waarop dagelijks gevaren wordt. Niets is mooier dan in de winter in een ballon de bergwereld van boven ervaren. Maar ook als je niet omhoog gaat, zorgen alle ballonnen voor een hele bijzondere sfeer in Filzmoos. De “Nacht der Ballone” is een avond waarop alle ballonnen worden opgeblazen voor een adembenemende aanblik.