Filzmoos is een pittoresk dorp in het Salzburger land met zijn eigen kleine zeer fijne skigebied. Het is een echt familiestation met zeer actieve skischolen en leuke bergrestaurants. Ondanks het beperkt aantal pistenkilometers kun je toch heel leuk rondskiën. Het dorp ligt zeer sneeuwzeker op 1000m en is en en al gezelligheid. De Hubertushof is het meest bijzondere hotel omdat hier een van de beste vrouwelijke koks ter wereld staat te koken: Johanna Maier.

Pistekaart

Wintersportweerman Hajo: “Ik kom al jaren in Filzmoos en heb er ook regelmatig gelogeerd. Als je een keer in de kersttijd bij de almen boven geweest bent dan ben je verkocht. Dat is een van die hele speciale dingen van Filzmoos. Je hoeft hier niet eens te skiën om je helemaal senang te voelen. Gewoon genieten van een eindeloos veel mooier decor dan een regenachtig Nederland of Vlaanderen in de winter. En ga je dan toch skiën verbaas je je hoe zo’n klein skigebied zo veel leuke verrassende hoekjes kan hebben. Je kunt gewoon leuk rondzwerven in dit skigebied en regelmatig even naar je kinderen zwaaien die in een skiklasje onderweg zijn.” Zie ook de website van de Bergbahnen Filzmoos.

Filzmoos is in de winter de Europese hoofdstad van de luchtvaart met in januari twee volle ballonweken waarop dagelijks gevaren wordt. Niets is mooier dan in de winter in een ballon de bergwereld van boven ervaren. Maar ook als je niet omhoog gaat, zorgen alle ballonnen voor een hele bijzondere sfeer in Filzmoos. De “Nacht der Ballone” is een avond waarop alle ballonnen worden opgeblazen voor een adembenemende aanblik.

Nu is Filzmoos typisch een dorp waar je niet puur komt om te skiën. Evengoed wandel je er, ga je met sneeuwschoenen op stap of met de arrenslee. Extra bijzonder is dat in de adventstijd als er rond “de Hofalmen” – Unterhofalm en Oberhofalm een schitterende winterwandeling is uitgezet langs door kunstenaars ingerichte kerststallen, waarna je natuurlijk binnen geniet van Glühwein en een smakelijke hap.

Maar een Nederlandse wintersporter komt toch zeker ook met gezin vooral om te skiën. En zo is het ook fantastisch om te kunnen melden dat er bij de opening van seizoen 2021-2022 een prachtige nieuwe lift wordt geopend die de grappige naam “sixpack” heeft gekregen. Het is de Mooslehen lift die je op de kaart hierboven ziet met onderaan de gezellige Holzwurm.

Geniet van het actuele webcambeeld van Filzmoos en kijk hierrr voor meer webcams en actueel weer en sneeuw.

10 goede redenen … die spreken voor Filzmoos

  1. 20 kilometer perfect geprepareerde pistes
  2. Brede pistes voor heerlijk carven op ski of snowboard
  3. Mooie rondes te skiën midden in de natuur
  4. Geen wachtrijen bij de liften
  5. Perfect skigebied voor kinderen, beginners en gevorderden
  6. Langlaufcentrum Salzburger SportWelt met hoogteloipe op de Rossbrand
  7. Pittoresk dorp met leuke restaurants en skihutten
  8. Extra activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen en arrenslee (zie artikel Coen Weesjes)
  9. De jaarlijkse ballonweken in januari (zie artikel over mijn ballonvaart)
  10. Slechts 45 minuten van Salzburg