Een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk, filevrij bereikbaar via Regensburg en Passau is Die Tauplitz. Ik kwam er voor het eerst in 1994 en toen weer regelmatig vanaf 2010. Een wereld van verschil: het skigebied is helemaal terug van weggeweest! Ooit was Die Tauplitz even beroemd als St. Anton. Onder Oostenrijkers is dat nog steeds zo: iedereen kent Die Tauplitz. Al was het omdat Hubert Neuper – de Oostenrijkse Johan Cruyff van het skispringen – er vandaan komt en nog steeds woont. Deze Neuper – eigenaar van een sportwinkel en een skischool in Bad Mitterndorf – is samen met een nieuwe generatie eigenaren van de liftmaatschappij ook de drijvende kracht achter de vernieuwing van het skigebied. In 2010 is een nieuwe snelle comfortabele cabinebaan geopend van een grote parkeerplaats even boven Bad Mitterndorf naar het hoogste punt van het skigebied pal bij de Lawinenstein (1965m).

Website van skigebied Die Tauplitz

Après-ski
Met kerst 2010 was ik met mijn gezin er als de kippen bij om de vernieuwing van het skigebied te aanschouwen. Wat een verschil met die nieuwe lift. En halverwege het nieuwe lounge après-skihut van Hubert Neuper. Op de top oergezellig de skihut S’Kriemandl. Het skigebied en de dorpen hebben nog steeds iets van dat leuke authentieke kneuterige gehouden, maar de tijd van “de langste skilift van Europa” is definitief voorbij. Dat is een insider grapje want heel lang, veel te lang had Die Tauplitz inderdaad een lift die in een grijs verleden “de langste skilift van Europa” was: een oude gammele eenzitter waar je zowat een uur in zat!

3 dorpen
Voor je accommodatie je kunt hier dus kiezen voor het gemoedelijke wat grotere dorp Bad Mitterndorf. Hier veel winkels en ook bijvoorbeeld de luxueuze Grimming-Therme. Als je vanuit Nederland de kortste reisafstand wilt (1034km van Utrecht) dan kies je voor het iets kleinere dorp Tauplitz dat twee dalafdalingen tot in het dorp kent en een nieuwe stoeltjeslift. Wil je puur natuur en 1000% sneeuwzekerheid dan ga je boven op de autovrije Tauplitzalm zitten. Boekingsinfo vind je hier.

Gezinsvriendelijk én uitdagend
Fanatieke skiërs houden zeker van afwisseling. Voor hen is het goed nieuws dat je met de Tauplitz skipas ook  terecht kunt in het nabijgelegen Loser skigebied bij het dorp Altaussee. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Beide skigebieden bieden die unieke combinatie van enerzijds gezinsvriendelijk en overzichtelijk en anderzijds uitdagende pistes en offpiste hellingen voor gevorderden en freeriders.

Ik zal hier altijd blijven terugkeren! Dat is zeker.

Die Tauplitz - sneeuwzeker skigebied in Stiermarken

Perfect geprepareerde pistes in die Tauplitz

Meer webcams op dietauplitz.com, zie daar ook lokale sneeuwinfo en weerinfo.

Zie ook interactieve pistenkaart op dietauplitz.com

Lees de artikelen die we over Die Tauplitz hebben geschreven:

Lijst van alle artikelen over Die Tauplitz is hier.

Die Tauplitz social media:

Die Tauplitz op Facebook

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *