Merel stuurt via de Bizztravel Sneeuwhoogte App deze spectaculaire plaat uit Les 2 Alpes. Ook uit andere Franse skigebieden bereiken ons berichten van een droomachtige skidag. Zeker aan de noordkant is er de komende dagen ruimte voor meer van dit soort momenten. [fbphotos id=547506461950230]Tja, mooie plaatjes genoeg. Ronnie ken ik goed. Dee fanatieke freestyler stuurt een mooie plaat uit de Zillertal Arena

lawine brevent 0802

Helaas moet ik weer ernstige lawines melden. Gisteren overleed een skiër in het Brévent gedeelte van Chamonix ondanks dat hij zijn ABS Airbag opende en uitgerust was met pieper. De foto hierboven schijnt de betreffende lawine te tonen. Op dezelfde dag raakten drie skiërs in Couchevel in een lawine. Een van hen raakte 150cm bedolven en werd zwaar gewond gered (bron). Afgelopen zondag raakte in Val Thorens iemand in een lawine (bron). Interessant is dat een Nederlander die lang in Noorwegen heeft gewoond samen met een vriend een app heeft gemaakt die van je iphone een lawinepieper maakt! Proberen allemaal! Maar nooit vergeten dat lawinepiepers vaak ook niet meer beteken dan sneller een overleden persoon vinden. 

Terwijl we in de lage landen mooie dingen meemaken met centimeters sneeuw, grossieren ze in de Pyreneeën in meters sneeuw. Hierboven nog een TV item over Cauterets! Daar gaan we nog meer van horen omdat er nog ruim een halve meter bij gaat vallen daar. [fbphotos id=547524031948473]Tja en met alle aandacht voor specifieke gebieden vergeten we bijna dat het momenteel overal in de skigebieden super is van de Noorse Fjorden tot in Val Gardena. En dus ook niet alleen in Vorarlberg maar ook in Tirol (Innsbruck, Zillertal Arena), het Salzburgerland (Zell am See Kaprun en Obertauern) en Stiermarken (Die Tauplitz). Hierboven een prachtige serie foto’s van Eric die een standplaats heeft op de camping van Brixen im Thale in de SkiWelt Wilder-Kaiser Brixental.

Hier nog een topper van de blizzard in de USA.

Ik kwam nog deze fraaie beelden tegen van de Grande Oddysee finale in de Haute Maurienne. Wat mij betreft een toekomstige Olympische sport.

pluim0902_12

De weermodellen vanavond? Hierboven de EC pluim en daar doen we het mee voor vanavond.. Het is hetzelfde liedje: warmer vanaf de 16e off de 18e. Of toch niet…. minstens 25% kans op aanhoudend vriezend weer. Morgenvroeg meer.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.