Merel stuurt via de Bizztravel Sneeuwhoogte App deze spectaculaire plaat uit Les 2 Alpes. Ook uit andere Franse skigebieden bereiken ons berichten van een droomachtige skidag. Zeker aan de noordkant is er de komende dagen ruimte voor meer van dit soort momenten. [fbphotos id=547506461950230]Tja, mooie plaatjes genoeg. Ronnie ken ik goed. Dee fanatieke freestyler stuurt een mooie plaat uit de Zillertal Arena

lawine brevent 0802

Helaas moet ik weer ernstige lawines melden. Gisteren overleed een skiër in het Brévent gedeelte van Chamonix ondanks dat hij zijn ABS Airbag opende en uitgerust was met pieper. De foto hierboven schijnt de betreffende lawine te tonen. Op dezelfde dag raakten drie skiërs in Couchevel in een lawine. Een van hen raakte 150cm bedolven en werd zwaar gewond gered (bron). Afgelopen zondag raakte in Val Thorens iemand in een lawine (bron). Interessant is dat een Nederlander die lang in Noorwegen heeft gewoond samen met een vriend een app heeft gemaakt die van je iphone een lawinepieper maakt! Proberen allemaal! Maar nooit vergeten dat lawinepiepers vaak ook niet meer beteken dan sneller een overleden persoon vinden. 

Terwijl we in de lage landen mooie dingen meemaken met centimeters sneeuw, grossieren ze in de Pyreneeën in meters sneeuw. Hierboven nog een TV item over Cauterets! Daar gaan we nog meer van horen omdat er nog ruim een halve meter bij gaat vallen daar. [fbphotos id=547524031948473]Tja en met alle aandacht voor specifieke gebieden vergeten we bijna dat het momenteel overal in de skigebieden super is van de Noorse Fjorden tot in Val Gardena. En dus ook niet alleen in Vorarlberg maar ook in Tirol (Innsbruck, Zillertal Arena), het Salzburgerland (Zell am See Kaprun en Obertauern) en Stiermarken (Die Tauplitz). Hierboven een prachtige serie foto’s van Eric die een standplaats heeft op de camping van Brixen im Thale in de SkiWelt Wilder-Kaiser Brixental.

Hier nog een topper van de blizzard in de USA.

Ik kwam nog deze fraaie beelden tegen van de Grande Oddysee finale in de Haute Maurienne. Wat mij betreft een toekomstige Olympische sport.

pluim0902_12

De weermodellen vanavond? Hierboven de EC pluim en daar doen we het mee voor vanavond.. Het is hetzelfde liedje: warmer vanaf de 16e off de 18e. Of toch niet…. minstens 25% kans op aanhoudend vriezend weer. Morgenvroeg meer.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.