Europese skigebieden zijn nog wel eens huiverig met het posten van sneeuwplaatjes in de herfst: je zou de wandelaars maar eens afschrikken. Het wandelseizoen duurt tenslotte tot eind oktober en begin november. Terecht want het zijn vaak de mooiste weken. Vanuit de Rockies aan de andere kant van de plas merk ik nu echter dat men daar geholpen door de Twitter-revolutie wel zo veel mogelijk sneeuwplaatjes online slingert. De bovenstaande is van Aspen Snowmass. De kiek is echt van 2 oktober! Heel mooi natuurlijk ook dat in de Rockies de grens voor loofbos veel hoger ligt waardoor je dat bizarre contrast tussen herfst en winter krijgt.

snowinfall2

Zie hierrr de collectie aan getwitterde foto’s die de Washington Post bij elkaar heeft gezet. En hierrrr gewoon de Twitter feed van Aspen Snowmass.

Ronaldo spotte gisteren deze knaller uit South Dakota. De Verenigde Staten lijken echt voor de tweede keer op rij een ijzige winter te krijgen. Dat is mijn seizoensvoorspelling: USA weer echt bar en wij een soort 2011-2012 winter met tenminste één felle uithaal waar we heerlijk mee gaan schaatsen. Onze echt barre winter is pas 2015-2016!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.