Europese skigebieden zijn nog wel eens huiverig met het posten van sneeuwplaatjes in de herfst: je zou de wandelaars maar eens afschrikken. Het wandelseizoen duurt tenslotte tot eind oktober en begin november. Terecht want het zijn vaak de mooiste weken. Vanuit de Rockies aan de andere kant van de plas merk ik nu echter dat men daar geholpen door de Twitter-revolutie wel zo veel mogelijk sneeuwplaatjes online slingert. De bovenstaande is van Aspen Snowmass. De kiek is echt van 2 oktober! Heel mooi natuurlijk ook dat in de Rockies de grens voor loofbos veel hoger ligt waardoor je dat bizarre contrast tussen herfst en winter krijgt.

snowinfall2

Zie hierrr de collectie aan getwitterde foto’s die de Washington Post bij elkaar heeft gezet. En hierrrr gewoon de Twitter feed van Aspen Snowmass.

Ronaldo spotte gisteren deze knaller uit South Dakota. De Verenigde Staten lijken echt voor de tweede keer op rij een ijzige winter te krijgen. Dat is mijn seizoensvoorspelling: USA weer echt bar en wij een soort 2011-2012 winter met tenminste één felle uithaal waar we heerlijk mee gaan schaatsen. Onze echt barre winter is pas 2015-2016!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.