Klik voor grotere plaat

Gerard was vroeg op vandaag om een setje foto’s uit Laax (Zwitserland) met ons te delen. In Laax was het vanochtend -17°C. De komende dagen gaat die scherpe kou ervan af natuurlijk samenhangend met de dooiinval in Nederland. En er komt sneeuw. De Valentijnsneeuw lijkt daarbij alleen de opmaat van wat er in de Carnavalsweek gaat vallen.

[fbphotos id=350144401686438]

Hierboven zie je de verhouding tussen nog een bescheiden dump komende woensdag en dan een echte joekel van een dump volgende week woensdag zoals berekend in het GEM model. Het GFS model zit ook precies op dat spoor. Het ECMWF model laat de luchtdruk volgende week oplopen in de Alpen, maar nog niet richting grand beau. Strak blauwe luchten in de Alpen gaan op de bon de komende twee weken! Vandaag is een mooie dag aan de noordkant (zie webcams) en de Franse Alpen kunnen vrijdag een fraaie dag verwachten.

Hieronder alle Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=350129858354559]

Gerard bedankt voor je mooie platen uit Laax!

Klik voor grotere grafiek

En hoe gaat het in Nederland verder? Hierboven het GFS00u ensemble voor Twente. Analyse volgt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.