Klik voor grotere plaat

Gerard was vroeg op vandaag om een setje foto’s uit Laax (Zwitserland) met ons te delen. In Laax was het vanochtend -17°C. De komende dagen gaat die scherpe kou ervan af natuurlijk samenhangend met de dooiinval in Nederland. En er komt sneeuw. De Valentijnsneeuw lijkt daarbij alleen de opmaat van wat er in de Carnavalsweek gaat vallen.

[fbphotos id=350144401686438]

Hierboven zie je de verhouding tussen nog een bescheiden dump komende woensdag en dan een echte joekel van een dump volgende week woensdag zoals berekend in het GEM model. Het GFS model zit ook precies op dat spoor. Het ECMWF model laat de luchtdruk volgende week oplopen in de Alpen, maar nog niet richting grand beau. Strak blauwe luchten in de Alpen gaan op de bon de komende twee weken! Vandaag is een mooie dag aan de noordkant (zie webcams) en de Franse Alpen kunnen vrijdag een fraaie dag verwachten.

Hieronder alle Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=350129858354559]

Gerard bedankt voor je mooie platen uit Laax!

Klik voor grotere grafiek

En hoe gaat het in Nederland verder? Hierboven het GFS00u ensemble voor Twente. Analyse volgt!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.