grimentz-zinal1904

We openen vandaag met grimetz-Zinal in het Val d’Anniviers omdat hier vandaag de liften voor het laatst draaien voor het wintersportpubliek in winter 2014-2015. Gratis skipas vandaag als sympathieke actie. Schitterende webcamkiek hierboven van de nieuwe telepherique die Zinal en Grimentz verbindt.

mega_grimentz-zinal_telepherique

Een blok naar de Sunny side. Maar het is dus bewolkt in het westelijk Alpengebied vandaag.

lesmenuiresroc1904

Idem in Les Menuires waar nog een volle week geskied kan worden in de hele Trois Vallées.

obertauern1904

In Obertauern kan zelfs nog twee weken worden geskied maar veel beter dan vandaag zal het niet worden. Maar wellicht wel evengoed dus geen reden om niet alsnog te gaan…

kaprun1904

En Kaprun heeft vandaag het diepste blauw ooit! En het is fors koud ook vanochtend trouwens…

oostenrijknoordkant

En we hebben wel weer of nog steeds echt een duidelijk afkoelend effect nu helemaal aan het einde van de maand en dan doorlopend in mei. In de hoofdrun van vandaag (zwarte lijn) is het zelfs een echte crash! Met dito sneeuw boven 1000m vanaf 28 april tot hetgaatje. Megadump dus?

zuidkant

De zuidkant lust er ook weer pap van vandaag!

dutchweek

En – natuurlijk wil iedereen het weten – de Franse Alpen waar op 2 mei de Dutchweek begint. Ja hoor. Poedertapijtje ligt klaar! Kijken we nog even naar Colorado…

Yummie…

Yummie…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.