Dit is het begin van een dump die de allang gesloten skigebieden van Colorado tot morgenmiddag 60cm sneeuw gaat brengen. Zie dit weeralarm. Het plaatje is Winter Park rond 3 uur vanmiddag. De komende uren en morgen op hetzelfde tijdstip nog eens naar die stoelen en tafels kijken. Volg het ook op de cam van Eldorado Mountain Resort bij het plaatsje Nederland (geen grap).

obertauern1005

 

Ondertussen neemt de aanstaande dump in de Alpen steeds groter vormen aan. Zal het allang gesloten Obertauern echt meer dan een meter poeder krijgen op de berg? Gaan er in mei nog toerskiërs sneuvelen in lawines? We gaan het zien. Viking merkt terecht op dat het weer een top voorjaar is voor de gletsjers zo. Vorig jaar konden we al de eerste positieve massabalansen melden voor een reeks Europese gletsjers. Zet die trend door?  

breekt

 

Ondertussen is het Scandihoog waar ik gisteren nog op inzette voor mogelijk een eerste BBQ weekeinde volgend weekeinde weer helemaal van de kaart in beide modellen. Hier zie je het moment waar de Retour de l’Est – waar ik al van aangaf dat de dumpsituatie deze week zo eindigt waardoor het oostelijk gelegen Obertauern de meeste sneeuw krijgt – zo hard tegen het hoog aandrukt dat het in tweeën breekt. Het westelijke deel schiet in dit scenario ver de oceaan op waarna een IJslandse stationaire depressie ons in een warme zuidelijk stroming met veel neerslag zet. Vrijdag de 17e wordt vooralsnog een mooie dag. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.