Even een kort maar krachtig weerbericht vanochtend: er is weinig toe te voegen aan de afgelopen weerberichten. Onderaan kijken we even hoe beide modellen nu uiteen lopen. Maar dat is pas medio volgende week. Tot over het weekeinde is het beeld duidelijk. We gaan van schitterend zonnig en warm naar heel tijdelijk koud en sneeuwend boven misschien wel 500m in het weekeinde naar maandag al weer warm en zonnig. We hebben een noordwestelijke stuwing die echter meteen vanuit het westen wordt weggedrukt. Dat neemt niet weg dat de Alpen er zondagmiddag en maandagochtend zo uit zullen zien als het Bulgaarse Vitosha vandaag! Dankzij een oplettende Leo weten we dat het zelfs in Sofia (550m) gisteren gesneeuwd heeft (zie video).    

borovets1103

Borovets ook mooi!

borovets1103b

En nog eentje.

morgins1103

De  Portes du Soleil klaren als eerste mooi op. Hier de nog zeer strakke dalafdaling naar Morgings op 1333m.

portesdusoleilcrosets1103

 

Ach ja: nomen est omen –  Portes du Soleil. Wel druk bij die lift in Les Crosets!

lauberhorn1103

In de Alpen is er wat sluierbewolking. Hier zie je de Lauberhorn bij Wengen. De bewolking lost in de loop van de dag op en dan is het tot vrijdag aan toe weer helemaal yummie! Idem eigenlijk in Nederland. 

gfs2103ec2103

Het mooie nieuws is dast het Amerikaanse model nog full force doorgaat met heftige berekeningen.  Na het wwarme intermezzo begin volgende weke zouden we snel kiepen naar flink kouder weer met in de nacht op donderdag 20 maart ook sneeuw in Nederland. In de Alpen zou het serieus winteren. 

ec2103 

Wat je aan het denken zet is dat het Europees weermodel niet helemaal meedoet of eigenlijk helemaal niet vanochtend. Hier bereikt de kou de Alpen niet eens en wordt alles snel naar het Oosten weggedrukt! Dit gaan we even aanzien. Mijn BV blijft natuurlijk staan als een huis. Hij telt pas vanaf de 17e. Dus de sneeuw van het komende weekeinde mag ik nog niet meetellen!   


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

11 reacties

Gesloten voor reacties.