Hajo had in zijn bericht van 6 november jl al een voorzet gegeven van de nieuwe verbinding tussen Arosa en Lenzerheide waardoor er een skigebied zal ontstaan van 225 kilometer pistes. Momenteel wordt er flink doorgewerkt om deze nieuwe verbinding in december te kunnen openen. In een referendum onder de bevolking op 27 november 2011 is er gestemd over deze verbinding. In dit referendum waren 58% van de stemmers voor deze realisering. Deze verbinding van Arosa met lenzerheide zal naar schatting 28 miljoen euro gaan kosten. Dit betekent wel dat het skigebied medio december tot de top van skigebieden in Zwitserland zal horen. Op dit moment heeft Arosa 70 km en lenzerheide 115 km aan pistes.

Oost-west verbinding
oorspronkelijk was het idee om 2 stoeltjesliften te maken, maar dit bleek te schadelijk te zijn voor de natuur. De nieuwe Gondel zal de in Arosa gelegen Hörnli verbinden met de parpaner Schwatzhorn in Lenzerheide, waardoor de oost-West verbinding dan eindelijk zal ontstaan. In april zijn ze begonnen met bouwen, en zullen hierdoor veel meer nieuwe bezoekers naar het gebied trekken.

Landal is hier erg goed op ingesprongen door er een Landal Alpine Lodge park neer te zetten. Dit park verwelkomt de eerste gasten op 7 december 2013 voor een luxe wintersport accommodatie.

 ADE_Dorfzentrum_jpg_35452_ashx_

Like en Share dit bericht om andere wintersportliefhebbers te informeren;-)


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

6 reacties

Gesloten voor reacties.