Fréderic stuurde dit plaatje in vanochtend van het poedersuikertje dat in Vlaanderen is gevallen bij het verdrijven van de vorst uit het noorden.

Hier zien we de vorst alleen in Zuid-Limburg nog even tegensputteren. Daar ook leuke sneeuw dan?

We kijken vooral vooruit naar sneeuw rond Pasen in de lage Landen. Sneeuw die hoe dan ook de Alpen ook nog even helemaal winters zou opfrissen. Het Amerikaanse model spuugt ver in de meteofiction al run na run prachtige scenario’s uit. Bijna altijd een grote depressie die een zekere positie kiest maar gisteravond keken we zo waar tegen deze schitterende klassieke oceaanblokkade aan.

Om middernacht weer een fraaie berekening met de witte douche over de Lage Landen heen recht naar de Alpen.

Vanochtend dan een kaart die de kans op Witte Pasen in de Lage Landen de bodem in slaat maar die wel weer meer spektakel laat zien qua windveld. Ik heb zooooooo veel zin in de komende winters. We gaan nog zulke leuke dingen samen meemaken. Dit is echt even een reminder van de weergoden dat ze komende winters vaker gaan spoken.

Zelfs met die ochtendrun genoeg sneeuwkansen hoor voor de Lage Landen. 30% op 3 april. Doen we het voor. Laten we nu nog even kijken naar sneeuw in de skigebieden…. die liggen er al perfect bij…..

…. zoals deze yummie plaat verraadt. Het is het buurdorp van Champéry en Les Crosets maar hier is alles nog dik in de nevel. Ook boven. Dat zal ook nog wel optrekken. Ik ga echt genieten straks.

En wat is dit? Het ensemble voor deze hoek van de Alpen. Temperaturen op 1800m. Vanaf de 24e regelmatig sneeuw met de laatste dagen van de maand kans op een dump. Vervolgens start april net als in de Lage Landen met weer dalende temperaturen. Nachten met -15ºC hier?

PS Volgende winter meet & greet als ik bij de partners ben. Alleen is ook maar alleen (ben niet helemaal alleen hier maar dat is ander verhaal) en ik vind niks zo leuk als mensen een uurtje skituning bieden of straks ook een tandemvlucht. Benieuwd of dat volgend seizoen gaat lopen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

38 reacties

Gesloten voor reacties.