De lawinecommissie van het Loser skigebied (spreek uit “Lozer”) bij de plaatsen Bad Aussee en Altaussee in het Stiermarkse deel van het Salzkammergut heeft een drastisch besluit genomen: “Totalsperre”. Met nu al 400cm sneeuwhoogte langs de Loser-pasweg op 1573m en dito sneeuw een stukje lager op de hellingen langs de toegangsweg én een tijdelijke opwarming is het onvermijdelijke nu een feit: het hele geliefde skigebied gaat op slot! De lift hierboven draaide gisteren al niet meer en men neemt ook niet meer de moeite het ding uit te graven.

De tafeltennisbatjes die je hierboven ziet zijn in werkelijkheid de borden op een lange stok die de zwarte piste markeren.

En in het buurskigebied Die Tauplitz is het al even bar maar daar kan alles wel gewoon open blijven.

Beneden bij het Loser dalstation ligt veel sneeuw maar is het eigenlijk nog een lieflijke aanblik. Mensen genieten klaarblijkelijk van een mooie skidag. Maar al die auto’s zullen vanavond weg zijn…. ik ga eens navragen wat de mensen doen die accommodatie aan de piste hebben hier. Je ziet op de achtergrond van die leuke chalets. Daar zijn er veel van hier.

Tja het is echt ongelofelijk hoe de sneeuwhoogte hier omhoog is gestoven de laatste periode. De 4 m op de grond gaat zeker gehaald worden. En we moeten niet uitsluiten dat we over 2 weken op 6 meter zitten. In winter 2005-2006 was deze hoek van Oostenrijk ook koploper in heel de Alpen.

Maar ook vorige winter lag er uiteindelijk krankzinnig veel sneeuw in die familieskigebiedje met zeer goede freeride mogelijkheden.

En het is niet de Grossglockner Hochalpenstrasse maar toch… een mooi plaatje van vorig jaar aan het einde van het seizoen hoe de Loser-pasweg weer wordt geopend.

Als het zo doorgaat wordt het rijden van deze pas komend voorjaar wederom een mooi avontuur! Ik ga om wat extra info vragen over de situatie en voeg dat hier nog toe! Kijk zelf eventueel hier voor het laatste nieuws.

Categorieën: Loser

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

50 reacties

Gesloten voor reacties.