Naast heerlijk skiën op Silvretta, kan je ook in Gargellen en Golm genieten. Vorig jaar heb ik jullie al voorgesteld aan de eindeloze opties van Silvretta Montafon. Hier kan je dat allemaal nog eens lezen, dit jaar is het tijd voor deze andere 2 parels! Als eerste Skigebied Golm, want toegegeven dat was mijn eerste liefde. Mijn eerste kennismaking met de bergen gebeurde op deze prachtige berg! En kijk eens aan wat een geweldige passie hieruit voort is gevloeid. Benieuwd waarom ik hier zo graag ga wintersporten? Blijf dan zeker lezen!

thumb_IMG_0579_1024

Mijn eerste liefde

Skigebied Golm is de eerste berg die je tegenkomt bij het binnenrijden van Montafon. Een dagje Golm zit zeker in ons programma. Ideaal indien je op de dag van vertrek nog snel even enkele uurtjes wil genieten van de sneeuw. Je bent namelijk al bijna het dal uit. Maar ook ideaal als je aankomt in de ochtend, want je bent hier eerste. Mijn eerste keer hier staat nog in mijn geheugen gegrift, vallen en opstaan, een hele dag lang. Skigebied Golm is niet enkel the place to be om te leren skiën, je kan hier echt voor alles terecht. Ik hou van de enorm brede pistes, die heerlijke skiroutes, genieten van biertje in de zon, de dalafdaling en de kaisersmarren! Ja je hoort het al, een skiseizoen is niet compleet zonder een bezoekje aan skigebied Golm. Oh ja en dat uitzicht… Liefde op het eerste zicht!

IMG_5477

Skigebied Golm, de feiten

Als eerste berg in Montafon biedt Golm voor iedereen wat wils. Met 44 kilometer aan perfecte pistes en 9 liften kan je hier zeker ontdekken en genieten! Golm is in mijn ogen een ideaal skigebied voor iedereen. Van brede pistes, tot zwarte pistes en offpiste mogelijkheden, skigebied Golm heeft dit allemaal. Wat je zeker moet proberen is de Diabolo Piste, één van de steilste in de regio van Voralberg. Hou je van kilometers maken waag je dan aan de afdaling van bovenaan op 2110 meter tot helemaal in Vandans op 650 meter. Kies uit 17 kilometer aan skiroutes of 11 kilometer aan rode piste. Moest je je tijdens de afdalingen of tijdens de rit terug naar boven in de gondel afvragen wat die grote buis pal in het midden van het gebied doet? Via deze buis wordt er water afgevloeid naar het stuwmeer en zo wordt elektriciteit geproduceerd die dan wordt verkocht.

IMG_5489

thumb_IMG_0586_1024

Golmi kinderland

Wil je met jouw kinderen richting de sneeuw dan is skigebied Golm hier ideaal voor. Voor de eerste stapjes in de sneeuw kan je terecht op de babypiste in Vandans of boven op de berg. Daarnaast is Golmi Land ideaal als startschool voor jouw kinderen. Je kan in onderstaand filmpje wel duidelijk bekijken waarom. Daarnaast is er ook elke donderdag nog een kinder-skisafari, kinderopvang voor kinderen die niet wintersporten en skischooltjes voor elk niveau.

Smakelijk eten

Naast genieten van een heerlijk biertje in de zon kan je hier ook enorm lekker eten. Mijn persoonlijke aanrader is Haus Matschwitz. Direct naast de gondels kan je hier stoppen voor de beste kaisersmarren van Montafon. En echt ik heb ze overal geprobeerd ;-). Daarnaast kan je natuurlijk ook genieten van spätle en zelf een overnachting! Lees alles op de website.

thumb_IMG_4867_1024

Naast heerlijk wintersporten kan je ook hier rodelen na het skiën. Ga elke woensdag- of vrijdagavond via Latschau naar Vandans op een verlicht parcours van 3 kilometer. Voor de lefgozers is er ook nog de flying fox over het meer.  De Alpine coaster is ook een echte aanrader voor gezinnen met kinderen, tegen een snelheid van maximum 40 km/uur ga je naar beneden. Heel leuk indien het landschap voorzien is van een laagje sneeuw.

 

Ben jij al eens in het skigebied Golm gaan wintersporten? Wat was jouw favoriete piste?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

9 reacties

Gesloten voor reacties.