Over Europa ben ik even een beetje uitgeschreven. Heel veel soeps is het niet. Of juist wel. Soepweer. In de Alpen winters maar dat mag dan ook wel. Duitsland wit. Grote delen van Europa een beetje wit. De Lage Landen misschien. Dan maar even voor iets heel anders: de Etna!

We mogen aannemen dat de skilift niet draait en als hier ook vuurwerk verboden is met oudjaar … ach.

Je zult maar op wintersport gaan en dit in de verte zien als je bijna aangekomen bent.

Mooie plaatjes te over!

Tja, covid muteert! Gaan we eindelijk inzien dat we zullen moeten leren ermee te leven? Met vaccin, met meer IC capaciteit en hopelijk werkt iedereen aan zijn eigen weerstand.

Over weerstand gesproken. In Florida hebben we een gevalletje van “frozen iguana’s” met Kerst morgen.

Gevalletje yin en yang ook. Om HJS maar even voor te zijn. Boston warmer dan Miami met Kerst. Em juist daar in het noordoosten was onlangs een grote dump neergedaald.

China is zeer koud op dit moment. Evenals vele andere gebieden op aarde. De mondiale temperatuur ligt nog maar 0.2ºC boven het gemiddelde over 1979-2000. Dat wordt spannend of we dat in het nieuwe jaar ook terug zien in de grafiek van Roy Spencer.

PS Ik heb al drie donaties ontvangen nu!! Ontzettend bedankt.

Inloggen kan via deze link en doneren via onderstaande knop (Ideal mogelijkheid volgt). Of duim voor een mooie prijs op mijn Oudejaarslot als ik ook weer een jaartje ouder ben. Vandaag mijn eerste vlucht gemaakt (hike&fly). Dat smaakt naar een heel mooi vliegend jaar 2021!


Categorieën: Vulkanisme

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Tijs · 24 december 2020 op 07:47

Wie of wat is HJS?

  Flex · 24 december 2020 op 11:36

  HJS is van de warmterecords in de winter !

   Aart · 24 december 2020 op 15:28

   Niet alleen in de winter 🙂 . Dat maakt deze site interessant. Het belichten van onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken. Deze video ( https://www.youtube.com/watch?v=Fe2WHLGfvLc ) van een kunstvoorwerp van kunstenaar Markus Raetz, laat dat mooi zien. Het is letterlijk maar aan welke kant je staat of je Yes of No ziet.

    Flex · 24 december 2020 op 17:08

    Mm, ik zie drie heerlijke chocoladeletters ,alleen ze zijn puur en geen melkchocolade dus zeg ik NO.

carl · 24 december 2020 op 08:31

Hajo, de gfs kaarten gezien? wat een kaarten. sneeuw sneeuw sneeuw….

  Tijs · 24 december 2020 op 16:00

  Ik zag het idd, maar wie hij nou echt is weet ik niet.
  Dank voor de terugkoppeling

   Tijs · 24 december 2020 op 16:05

   O, en nu zie ik bij het volgende bericht van Hajo dat hij een reageerder is. Had ik gemist.

Gesloten voor reacties.