bruinekikker

Je zult toch maar net je kanten vlijmscherp geslepen hebben vanochtend en even later klief je een bruine kikker doormidden? David overkwam het bijna in Ischgl gisteren. Wat weten we van dit diertje? En wat is jouw leukste Alpendier?

sneeuwvink

Voorzetje: ik kies voor de sneeuwvink. Maar nu weer snel terug naar Davids kikker in Ischgl. Het is een bruine kikker. Hetzelfde dier dat in Nederland ook algemeen is. Volgens Wikipedia komen ze in de Pyreneeën voor tot op 2700m. Op een Duitse website lees ik nog over de Grasfrosch dat ze twee zomers nodig hebben om van kikkervisje naar kikker te metamorfoseren. De dikkopjes blijven dus nog een wintertje zwemmen onder het ijs van bergmeertjes. Volwassen dieren kruipen in de winter in een spleet of holte en houden een winterslaap. Het voorjaar laat de hormonen weer stromen en dan zijn die beesten niet te houden…. getuige David! Voelde je je aangetrokken? Misschien werd het wel een beeldschone prinses met een kusje?

Categorieën: Natuur

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.