bruinekikker

Je zult toch maar net je kanten vlijmscherp geslepen hebben vanochtend en even later klief je een bruine kikker doormidden? David overkwam het bijna in Ischgl gisteren. Wat weten we van dit diertje? En wat is jouw leukste Alpendier?

sneeuwvink

Voorzetje: ik kies voor de sneeuwvink. Maar nu weer snel terug naar Davids kikker in Ischgl. Het is een bruine kikker. Hetzelfde dier dat in Nederland ook algemeen is. Volgens Wikipedia komen ze in de Pyreneeën voor tot op 2700m. Op een Duitse website lees ik nog over de Grasfrosch dat ze twee zomers nodig hebben om van kikkervisje naar kikker te metamorfoseren. De dikkopjes blijven dus nog een wintertje zwemmen onder het ijs van bergmeertjes. Volwassen dieren kruipen in de winter in een spleet of holte en houden een winterslaap. Het voorjaar laat de hormonen weer stromen en dan zijn die beesten niet te houden…. getuige David! Voelde je je aangetrokken? Misschien werd het wel een beeldschone prinses met een kusje?

Categorieën: Natuur

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.