In Zell am See Kaprun zien we het perfect: de kanonnen zijn wit gebekt. Met hun hogedrukspuit, spugen ze waterdruppeltjes uit. Die bevriezen subiet, want dat is wat je ziet. En het gaat best hard, wie de roe krijgt wie de gard. Het wordt het laatste, als de pistenbully’s alles nog mooi verplaatsen. Tot een perfecte laag is gevormd en de pistes kunnen worden bestormd.

In Schüttdorf zijn ze al beneden en dus kan er snel worden gegleden.

En ook de steile pistes achter het dorp zijn bijna klaar, en gelukkig zonder gevaar. Zonder gevaar voor smelt want al spoedig zien we winters geweld…

Driewerf sneeuw naar de noordkant, dat helpt aardig uit de brand. Nog wel wat zenuwen over de sneeuwgrens, want ieder van ons is ook maar en mens. Toch hebben we er slechter voor gestaan, met alle sneeuw naar de maan … in de fase voor kerst. Nu wordt er op de valreep nog wat uitgeperst.

Oostenrijkse noordkant

Vanaf 1000m zit het echt wel goed met sneeuw zoals het moet. Daaronder misschien nog wat gedonder met lichte regen en dat is geen zegen. Onze hoop en het spektakel zit in de staart: dan gaat het met een vaart!

Zuidkant (Val Gardena)

De zuidkant was al eens de winnaar maar bijt nu op een hout. Maar wel is het er lekker koud. En zij zijn het beste in sneeuw maken, hier zullen de kanonnen niet staken.

Franse Alpen

Oh en dan het feest aan de Franse kant hoor… het sneeuwt er maar door.  De sneeuwgrens is hier minder erg want je zit hoog op de berg.

Het enige cadeau wat Sint nog niet kan beloven is laaglandsneeuw om in te geloven. De kansen blijven, maar ze blijven laag. Zitten we ermee in onze maag? Nee de winter moet nog goed en wel beginnen, en Koning Thialf gaat heus nog wel iets verzinnen.

Liefs Sint


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

43 reacties

Gesloten voor reacties.